Undervisning og oplevelser i
"Familien Danmark på hjul
- Årets bil 1969-2019"

Danmarkshistorie set gennem bilens udvikling de seneste 50 år.

Gik din mor engang med neonfarvede benvarmere og købte jakker med enorme skulderpuder? Hvem er egentlig Slade, Sweet og David Bowie? Hvad er bilfri søndag? Hvorfor blev der pludselig bygget ½ million parcelhuse? Hvordan kan det være, at en masse forlystelsesparker åbnede omkring 1970? Hvorfor tager århusianerne en bildør med, når de skal ud i ørkenen?

Efter en introduktion til udstillingen af en museumsformidler, går eleverne på opdagelse i udstillingen ”Familien Danmark på Hjul – Årets Bil 1969-2019”. De skal undervejs selv lave en quiz til forældre eller bedsteforældre, der handler om dengang, de var unge. Quizzen tager de med hjem, så forældre/bedsteforældre kan løse den. Hvor meget kan de mon huske?

Eleverne får indsigt i de seneste 50 års danmarkshistorie, og quizzen skaber grobund for dialog med forældre og bedsteforældre om ”gamle dage”.

HVORNÅR:

6. oktober 2018 - 30. december 2018

HVOR:

Farvervej 23, 8800 Viborg
OBS!! Udstillingen befinder sig i en tidligere lagerhal i Viborgs industrikvarter.

MÅLGRUPPE:

Klassetrin: 4. til 9. klasse.

SKOLEFAG UDSTILLINGEN HENVENDER SIG TIL:

Historie, natur & teknik og samfundsfag.

FORBEREDELSE INDEN BESØGET:

Ingen

BOOKING ER NØDVENDIG!

Booking af undervisningsforløb skal foregå på tlf. 8787 3838
eller på mail: vibmus@viborg.dk.
Telefontid kl. 9.00 – 15.00.

PRIS PR. KLASSE

For skoler fra Viborg Kommune (ved besøg ifm. undervisning): 300 kr.
For andre skoler (ved besøg ifm. undervisning): 400 kr.

VARIGHED:

cirka 90 minutter