GÅDEJAGT PÅ HALD - Viborg Museum

AKTIVITETER

GUIDEDE TURE PÅ HALD

Guidede ture på De fem Halder i uge 42

GÅDEJAGT PÅ HALD

Gådejagt for hele familien på De fem Halder

BOOK EN GUIDE

Viborg Museum tilbyder i samarbejde med de dygtige Viborg Guider, et væld af spændende byvandringer i det historiske Domkirkekvarter, på De Fem Halder ved Hald Ruin, Kongens Hus osv. Book en guide og se alle vores turforslag her.

FOREDRAG

Lun dig med spændende foredrag i de kolde måneder

BRYG & BROSTEN

Hop med på Bryg og Brosten i Viborgs historiske bydel og hør historier fra en svunden tid. Turen ender på Viborg Bryghus med en dejlig ølsmagning af den lokale Viborg bryg.

MORDGÅDEJAGT

Oplev det historiske Viborg sammen med dine venner eller din familie med Viborg Museums mordgådejagt, Det Sidste Kongemord.

PANORAMA & BOBLER OVER VIBORG

Panorama og bobler over Viborg. Guidet byvandring og et glas bobler med udsigt over Viborg søerne.

HVOLRIS JERNALDERLANDSBY

Så snart man ser ud over landskabet ved Hvolris og træder ind i jernalderlandsbyen sænker skuldrene sig. Man træder ind i en anden tid og oplever et helt andet tempo. Omgivet af skov og bakker ligger Hvolris Jernalderlandsby med udsigt ud over Skals Ådal. Her...

VIP RUNDVISNING

VIP rundvisning i Viborg Museums kommende museumsbygning.

JUL

Viborg Museum og Skovgaard Museet præsenterer 'Erindringen om jul'

Niels Bugges Forbandelse

 

Kan du og din familie hæve Niels Bugges forbandelse over De fem Halder og redde Hald Hovedgård fra at synke i grus? Tag med på en spændende gådejagt fyldt med mystik og hemmeligheder på en rejse tilbage til middelalderen.

Niels Bugge blev slået ihjel i 1358 på kong Valdemar Atterdags ordre. Men kongen sværgede, at det ikke var ham, der stod bag drabet. Derfor blev mordet på Niels Bugge aldrig hævnet. Siden da har hans forbandelse ligget over Hald, hvor borg efter borg, herregård efter herregård er sunket i grus.

I må samle Niels Bugges riddere, så de kan forsones, og forbandelsen over De fem Halder kan hæves. Kun på den måde kan I redde det femte Hald fra også at gå under.

I Viborg Museums nye familiegådejagt vil I opleve danmarkshistorien på en ny og legende måde, når familien skal samarbejde for at samle ridderne og knække gåderne.

HVEM: Familier eller bedsteforældre med børn fra cirka 8-14 år

VARIGHED: ca. 2 timer (ca. 3 km.)

HVORNÅR: 15-23. oktober kl. 9-14.30

HVOR: Haldladen ved Ravnsbjergvej 71.  

PRIS: 300 kr. pr. gruppe, 3-6 pers. 

 

 

 

Efterår- & vinterprogram 2022/2023