GUIDEDE TURE - Viborg Museum

AKTIVITETER

BRYG & BROSTEN

Hop med på Bryg og Brosten i Viborgs historiske bydel og hør historier fra en svunden tid. Turen ender på Viborg Bryghus med en dejlig ølsmagning af den lokale Viborg bryg.

MORDGÅDEJAGT

Oplev det historiske Viborg sammen med dine venner eller din familie med Viborg Museums mordgådejagt, Det Sidste Kongemord.

DEN MYSTISKE GRAV

Start bilen og oplev en af vores mest populære familieaktiviteter. Tag børnene, forældrene eller bedsteforældrene med på gådejagt fyldt med sjove oplevelser, skøn natur, mystiske fortidsminder og skjulte skatte.

GUIDEDE TURE

Viborg Museum tilbyder i samarbejde med de dygtige Viborg Guider, et væld af spændende byvandringer i det historiske Domkirkekvarter, på De Fem Halder ved Hald Ruin, Kongens Hus osv. Book en guide og se alle vores turforslag her.

PROGRAM 2022

Se Viborg Museums vinter og forårs-program for 2022.

 

GUIDEDE TURE I VIBORG  

 

Book en guide og få mere ud af dit besøg i Viborg. Vores guider er både vidende og veltalende og kan give din gruppe en helt særlig oplevelse. Vælg en af vores klassiske velprøvede ture, eller skræddersy din egen, efter ønske.

 

 

Klassisk byvandring i Domkirkekvarteret

Viborgs historiske bykerne er noget helt unikt. Smukke bygninger, pladser og grønne pletter krydret med gode historier, der vælter frem fra alle sprækker: Kongehyldninger, Snapsting, reformationen og meget mere.

Tid: ca. 1½ time

Pris: kr. 700

 

Klassisk byvandring i Domkirkekvarteret + Viborg Domkirke

Kombiner den klassiske byvandring i Viborgs domkirkekvarter med et besøg i Viborg Domkirke, hvor man bl.a. kan opleve Joakim Skovgaards fantastiske fresker og Erik Klippings gravsted. Turen er betinget af, at Viborg Domkirke er åben og tilgængelig.

Tid: ca. 1½ time

Pris: kr. 950 (inklusive entré til Viborg Domkirke)

Kirken har åbent for gæster fra kl. 11-15.00 fra 1. okt.-30. april 2022. Hele December måned er der lukket for gruppeture i Domkirken.

 

Hans Tausen og reformationen

Viborg var den katolske kirkes jyske højborg. Men i 1525 kom munken Hans Tausen til byen, og få år efter var Viborg efter dramatiske begivenheder en lutheransk by. Gå med i Hans Tausens fodspor og oplev historien i Viborg.

Tid: ca. 1½ time

Pris: kr. 700

 

Retsopgøret efter 2. verdenskrig – henrettelserne i Undallslund

Plantagen Undallslund ved Viborg kom til at spille en særlig rolle i efterkrigsårene. Her blev 16 danskere henrettet for landsforræderi efter 2. verdenskrig. På turen vil man se nogle af de steder i plantagen, der knytter sig til både besættelsestiden og retsopgøret og høre historien herom. Turen er ikke egnet for børn.

Tid: ca. 1½ time

Pris: kr. 1050 hverdage, kr. 1400 aften/weekend

 

1000 års retshistorie i Viborg

Gennem 1000 år har Viborg haft en vigtig position i dansk retshistorie. På turen gennem Viborgs historiske bykerne kan man opleve nogle af de steder, hvor denne historie har udspillet sig og høre om middelalderens landsting, 1700-tallets offentlige afstraffelser og retsopgøret efter 2. verdenskrig.

Tid: ca. 1½ time

Pris: kr. 1050 hverdage, kr. 1400 aften/weekend

 

De Fem Halder - borgruiner, voldsteder og skøn natur

Smukkere natur findes ikke mange steder i Danmark end ved Hald Sø syd for Viborg. Og tilmed er området fyldt med markante historiske spor fra 800 års dramatisk historie. Tag med på en helt særlig vandring til bl.a. Hald Slots ruin og hør om Niels Bugges borg, Jørgen Friis og reformationen og meget mere.

Turen kræver fornuftigt fodtøj og er ikke handicapvenlig.

Tid: ca. 1½-2 timer

Pris: kr. 900

 

Søndermarkskirken og Hærvejstæppet

Oplev Hærvejens historie på 10 meter. I Viborgs moderne rundkirke, Søndermarkskirken, hænger Hærvejstæppet, som i broderet form fortæller Hærvejens historie. Det er et enestående kunstværk lavet af millioner af de fineste sting. Hør historien og oplev også kirken.

Tid: ca. 1 time

Pris: kr. 700 for max. 35 personer, kr. 1000 for max. 70 personer

  

Duft lyngen i Kongenhus Mindepark

Kom med på en spændende vandring gennem den vilde hedes opdyrkning til frugtbar landbrugsjord. På denne guidede tur oplever du Kongenshus Mindepark, dufter lyngen og hører masser af spændende fortællinger. Mindeparken blev opført i 1937 til minde om de modige mennesker, som opdyrkede den golde og øde hede.

Turen kræver fornuftigt fodtøj og er som udgangspunkt ikke handicapvenlig.

Tid: ca. 1½-2 timer

Pris: kr. 900

 

sØnæs

Byparken sØnæs i Viborgs sydlige del er et visionært klimaprojekt, hvor miljø, vandrensning, klimasikring, rekreative muligheder og naturhensyn går hånd i hånd. Oplev området og hør historien om dets tilblivelse og funktion.

Tid: ca. 1 time

Pris: kr. 700

 

Generel information

Max 25 gæster pr. guide

Mødested og betalingsoplysninger oplyses ved bookingbekræftelse

Booking via e-mail vibmus@viborg.dk eller på 87 87 38 38. 

 

SKOLEKLASSER

For skoleklasser - se ture og priser her (SKOLETILBUD)

 

SÆRLIGE ØNSKER

Vi tilbyder også skræddersyede ture. Det kunne være med afsæt i eksempelvis et ønsket tema.
Kontakt Vos på vibmus@viborg.dk og hør, hvilke muligheder der er for en skræddersyet byvandring eller guidet tur.