HVOLRIS JERNALDERLANDSBY - Viborg Museum

AKTIVITETER

BRYG & BROSTEN

Hop med på Bryg og Brosten i Viborgs historiske bydel og hør historier fra en svunden tid. Turen ender på Viborg Bryghus med en dejlig ølsmagning af den lokale Viborg bryg.

GÅDETURE

Oplev det historiske Viborg sammen med dine venner eller din familie med Viborg Museums mordgådejagt, Det Sidste Kongemord. Eller start bilen og oplev en af vores mest populære familieaktiviteter. Tag på gådejagten, Den Mystiske Grav, fyldt med sjove oplevels...

BOOK EN GUIDE

Viborg Museum tilbyder i samarbejde med de dygtige Viborg Guider, et væld af spændende byvandringer i det historiske Domkirkekvarter, på De Fem Halder ved Hald Ruin, Kongens Hus osv. Book en guide og se alle vores turforslag her.

SNAPSTING

Gennem 10 dage i slutningen af juni forvandles Viborgs historiske bykerne til en folkefest af oplevelser for alle aldre. Kom og vær med, når Viborg Museum byder op til både historisk quiz, åbent hus i den kommende museumsbygning og læskende øl for de tørstige.

SOMMERTURE I DET FRI

Tag med på en række inspirerende sommerture under åben himmel, når Viborg Museum og Viborg Guiderne inviterer dig ud til perlevifte af guidede ture i Domkirkekvarteret, De Fem Halder, Hærvejstæppet, Søndersø, retsopgøret i Viborg, besættelsestiden sindssygehospi...

HVOLRIS JERNALDERLANDSBY

Så snart man ser ud over landskabet ved Hvolris og træder ind i jernalderlandsbyen sænker skuldrene sig. Man træder ind i en anden tid og oplever et helt andet tempo. Omgivet af skov og bakker ligger Hvolris Jernalderlandsby med udsigt ud over Skals Ådal. Her h...

         Oplev jernalderfolk på Hvolris

 

Oplev den levende landsby med jernalderfolk på Hvolris. Hele sommeren bor der familier i jernalderlandsbyen, som viser, hvordan livet var for 2000 år siden i jernalderen. Maden koger i krukkerne ved bålet, hænderne er travlt beskæftigede med jernalderens håndværk, smeden arbejder ved den glødende esse og pilene flyver fra buestrengene.

HVORNÅR: 27. juni - 5. august kl. 10.00 - 16.00
HVOR: Hvolris Jernalderlandsby, Herredsvejen 135, 9632 Møldrup 
PRIS: 60 kr. for voksne. / Gratis for børn under 18 år.  

Billetlink kommer snart

Løbende folk marked.jpg

Mjødsmagning med lækre retter


Mindst 8 slags mjød, en brygmester med entusiastisk viden om de ædle dråber plus lækre mjød-inspirerede små retter. Inkluderet i prisen er mulighed for overnatning med morgenbrød.

Tilmelding senest den 5. juni. Herefter refunderes betalingen ikke.

HVORNÅR: 18. juni kl. 15-20.00
HVEM: Mjødladen og Hvolris Jernalderlandsby
HVOR: Hvolris Jernalderlandsby
PRIS: 400 kr. – Inkl. 8 slags mjød, lækre småretter, dessert, kage og kaffe.
TILMELDING: Tilmelding ved betaling på mobilepay 213950. HUSK at skrive navn + MJØD.

mjødsmagning.jpg

Ild i natten

 

Hvert år markerer Hvolris Jernalderlandsby overgangen fra sommer til efterår med et sansebombardement af en ildfest. Ild i natten bliver afholdt i Skulpturlunden - en vandresti fyldt med kunstværker, der denne aften vil være oplyst med flotte ildformationer. Kom og nyd din medbragte mad og musikkens rytmer, mens mørket langsomt falder på.

HVORNÅR: 26. august kl. 20-22
HVOR:
 Hvolris Jernalderlandsby, Herredsvejen 135, 9632 Møldrup 

PRIS: 60 kr. for voksne. / Gratis for børn under 18 år.  

Billetlink kommer snart

 

Bål, ild i natten.JPG

Samlet program for forår/sommer 2022