MORDGÅDEJAGT - Viborg Museum

AKTIVITETER

BRYG & BROSTEN

Hop med på alletiders skønne tur med dygtig guide. Oplev Viborgs historiske bydel og hør historier fra en svunden tid. Turen ender i Bryggerstuen. Her kan deltagerne smage på den lokale Viborg bryg.

MORDGÅDEJAGT

Oplev det historiske Viborg sammen med dine venner eller din familie med Viborg Museums mordgådejagt, Det Sidste Kongemord.

DEN MYSTISKE GRAV

Gådetur for hele familien

GUIDEDE TURE

Ønsker I jeres egen personlige guide til at krydre turen i Viborg og omegn? Viborg Museum tilbyder i samarbejde med Viborg Guiderne et væld af spændende ture rundt i den historiske bykerne ved Domkirkekvarteret eller til andre historiske steder på Viborgegnen. S...

PROGRAM 2022

Program 2022

Mordgådejagten - Det sidste Kongemord

Mordgådejagten er en sjov og anderledes aktivitet for dig og dine kollegaer og egner sig til alle med hang til mysterier og gåder.

Kan I skelne mellem sandt og falsk, mellem ærlighed og bedrag? Og kan I finde frem til, om det var magtbegær eller jalousi, der blev Kong Erik Klippings endeligt?

Historien:
Kong Erik Klipping blev myrdet på Sankt Cæcilie nat i 1286 i Finderup uden for Viborg, og han blev begravet i Viborg Domkirke. Marsk Stig og otte andre mænd blev i 1287 kendt skyldige i mordet. Eftertiden har dog ikke været sikre på deres skyld. Historikere har helt op til det 20. århundrede gættet og gisnet, uden at gåden er blevet løst. Noget tyder nu på, at der var et vidne til mordet, og at mange generationer af viborgensere har holdt hemmeligheden levende og plantet spor i gaderne for at sikre, at sandheden engang kan komme frem.

Egnet til:
personalearrangementer, teambuilding, julefrokosten osv.

Startsted:
Billetter bookes online. Mordgådejagten begynder fra Skovgaard Museets have, Domkirkestræde 2, 8800 Viborg. 

Hvornår:
Det er muligt at tage på tur både hverdage, aften eller weekend.

Pris op til 12 pers.: 
1.600,- kr. inkl. kaffe og muffins. Yderligere deltagere koster 75 ,- kr. per pers. 

 

Book din firmatur på vibmus@viborg.dk eller 87873838.