SNAPSTING - Viborg Museum

AKTIVITETER

BRYG & BROSTEN

Hop med på Bryg og Brosten i Viborgs historiske bydel og hør historier fra en svunden tid. Turen ender på Viborg Bryghus med en dejlig ølsmagning af den lokale Viborg bryg.

GÅDETURE

Oplev det historiske Viborg sammen med dine venner eller din familie med Viborg Museums mordgådejagt, Det Sidste Kongemord. Eller start bilen og oplev en af vores mest populære familieaktiviteter. Tag på gådejagten, Den Mystiske Grav, fyldt med sjove oplevels...

BOOK EN GUIDE

Viborg Museum tilbyder i samarbejde med de dygtige Viborg Guider, et væld af spændende byvandringer i det historiske Domkirkekvarter, på De Fem Halder ved Hald Ruin, Kongens Hus osv. Book en guide og se alle vores turforslag her.

SNAPSTING

Gennem 10 dage i slutningen af juni forvandles Viborgs historiske bykerne til en folkefest af oplevelser for alle aldre. Kom og vær med, når Viborg Museum byder op til både historisk quiz, åbent hus i den kommende museumsbygning og læskende øl for de tørstige.

SOMMERTURE I DET FRI

Tag med på en række inspirerende sommerture under åben himmel, når Viborg Museum og Viborg Guiderne inviterer dig ud til perlevifte af guidede ture i Domkirkekvarteret, De Fem Halder, Hærvejstæppet, Søndersø, retsopgøret i Viborg, besættelsestiden sindssygehospi...

HVOLRIS JERNALDERLANDSBY

Så snart man ser ud over landskabet ved Hvolris og træder ind i jernalderlandsbyen sænker skuldrene sig. Man træder ind i en anden tid og oplever et helt andet tempo. Omgivet af skov og bakker ligger Hvolris Jernalderlandsby med udsigt ud over Skals Ådal. Her h...

         Byvandringsquiz om Viborg Snapsting


Snapstinget i Viborg var i århundreder et centralt mødested for hele Jylland – høj som lav. Når domkirkens klokker ringede til Snapting kom handlende, gøglere, adelsfolk og tjenestefolk fra hele Jylland til byen. Vi møder dem på turen, og vi quizzer undervejs. 

HVORNÅR:  20., 21. og 22. juni
HVEM: Peter H. Iversen, museumsinspektør
HVOR: Domkirkepladsen, Viborg
PRIS: Gratis - men krav om tilmelding 

 

9 22. juni Kreditering Lasse Hagen.jpg

Åbent hus i den kommende museumsbygning


Kom med bag kulissen, når museumschef Brian Wiborg og museumsinspektør Dorte Kook Lyngholm åbner døren på klem til det kommende museum. Hør om planerne inden bygningen forvandles til Viborgs nye bymuseum. Få samtidig et indblik i et af de store temaer på museet - nemlig 1000 års retshistorie set gennem Viborgs helt unikke position i danmarkshistorien.

HVORNÅR: Mandag 20. juni kl. 14, 15.30 og 17.00
HVEM: Brian Wiborg, Museumschef og Dorte Kook Lyngholm, museumsinspektør
HVOR: Gråbrødre Kirke Stræde 3, Viborg
PRIS: Gratis adgang - men tilmelding er nødvendig.

 

 

VisitViborg_Vestre_Landsret_praktikant.jpg

Bryg & Brosten - special


Kom med på Bryg & Brosten – special, når Viborg guiderne tager dig med på en farverig fortælling om bryggerbyens historie og betydningen af, hvorfor vi hvert år afholder Snapsting i byen. Turen rundes af med en spændende ølsmagning på Viborg Bryghus.

HVORNÅR:
fredag d. 17 juni kl. 15-18.00
Lørdag d. 18. Juni kl. 10-12.00
Fredag d. 24. Juni kl. 15-17.00
Lørdag d. 25. Juni kl. 10-12.00

HVOR: Domkirkepladsen, Viborg
PRIS: 175 kr.

 

ViborgBryghus_gruppebillede_MogensGade_Bred_okt19_low.jpg

Samlet program for forår/sommer 2022