SOMMERTURE I DET FRI - Viborg Museum

AKTIVITETER

BRYG & BROSTEN

Hop med på Bryg og Brosten i Viborgs historiske bydel og hør historier fra en svunden tid. Turen ender på Viborg Bryghus med en dejlig ølsmagning af den lokale Viborg bryg.

GÅDETURE

Oplev det historiske Viborg sammen med dine venner eller din familie med Viborg Museums mordgådejagt, Det Sidste Kongemord. Eller start bilen og oplev en af vores mest populære familieaktiviteter. Tag på gådejagten, Den Mystiske Grav, fyldt med sjove oplevels...

BOOK EN GUIDE

Viborg Museum tilbyder i samarbejde med de dygtige Viborg Guider, et væld af spændende byvandringer i det historiske Domkirkekvarter, på De Fem Halder ved Hald Ruin, Kongens Hus osv. Book en guide og se alle vores turforslag her.

SOMMERTURE I DET FRI

Tag med på en række inspirerende sommerture under åben himmel, når Viborg Museum og Viborg Guiderne inviterer dig ud til perlevifte af guidede ture i Domkirkekvarteret, De Fem Halder, Hærvejstæppet, Søndersø, retsopgøret i Viborg, besættelsestiden sindssygehospi...

HVOLRIS JERNALDERLANDSBY

Så snart man ser ud over landskabet ved Hvolris og træder ind i jernalderlandsbyen sænker skuldrene sig. Man træder ind i en anden tid og oplever et helt andet tempo. Omgivet af skov og bakker ligger Hvolris Jernalderlandsby med udsigt ud over Skals Ådal. Her h...

Sindssygehospitalet


Tag med museumsinspektør, arkivar Dan Ersted Møller på en aftenvandring og hør om forholdene bag murene på Viborg Sindssygehospital fra 1877 og frem til vor tid.

HVORNÅR: 17. august kl. 19
HVEM: Museumsinspektør, arkivar Dan Ersted Møller 
HVOR: Parkeringspladsen, Søndersøparken 1, Viborg
PRIS: 75 kr. 

 

Sindssygehospitalet, 17. august.jpg

1000 års retshistorie


Gennem 1000 år har Viborg haft en særligposition i dansk retshistorie. Turen går gennem Viborgs historiske bykerne, hvor man kan opleve nogle af de ste­der – og gerningssteder – hvor denne historie har udspillet sig. Turen om­handler bl.a. middelalderens landsting,1700–tallets offentlige afstraffelser og retsopgøret efter 2. verdenskrig.

HVORNÅR: 24. august kl. 19
HVEM: Museumsinspektør, Dorte Kook Lyngholm
HVOR: Domkirkepladsen
PRIS: 75 kr. 

 

9. 24. august.jpg

Stanghede


Stanghede henligger i dag som et øde og ubeboet naturområde, men sådan har det ikke altid været. Kigger man nærmere efter, så gemmer lyngen på vidtstrakte kulturspor. På denne turkigger vi på et af landets største og bedst bevarede marksystemer med oldtidsagre fra ældre jernalder samt hulveje, gravhøje, dyrefolde, skytte­grave og en ballonstation fra 1902–03.

HVORNÅR: 31. august kl. 19
HVEM: Museumsinspektør, Lars Agersnap Larsen
HVOR: Parkeringspladsen ved Herningvej (rute 12) mellem Bækkelund og Stanghedevej, Viborg
PRIS: 75 kr. 

10. 31. august.JPG

Samlet program for forår/sommer 2022