Borge & Brunch - Viborg Museum

AKTIVITETER

Sommerkatalog 2023

Få inspiration til spændende aktiviteter for store og små i Viborg og omegn. Viborg Museums nye sommerkatalog er fyldt med inspirerende og underholdende oplevelser i Domkirkekvarteret, på De fem Halder og Kongenshus. Se det her.

Guidede sommerture

Tag med på en række inspirerende sommerture under åben himmel, når Viborg Museum og Viborg Guiderne inviterer dig ud til en perlerække af guidede ture i Domkirkekvarteret, De fem Halder, Hærvejstæppet, Kongenshus og mange flere.

Gådejagt på De fem Halder

Gådejagt på De fem Halder for hele familien

Borge & Brunch

Borge & Brunch på De fem Halder

Gådejagt - Den Mystiske Grav

Tag familien med på biltur og løs mysteriet om Den Mystiske Grav.

Guidede ture for grupper

Viborg Museum tilbyder i samarbejde med de dygtige Viborg Guider, et væld af spændende byvandringer i det historiske Domkirkekvarter, på De Fem Halder ved Hald Ruin, Kongens Hus osv. Book en guide og se alle vores turforslag her.

Bryg & Brosten

Hop med på Bryg og Brosten i Viborgs historiske bydel og hør historier fra en svunden tid. Turen ender på Viborg Bryghus med en ølsmagning med seks forskellige varianter.

Leg ved Jens Langknivs hule

Tag med til årets fortidsmindedag, der i år fokuserer på børnefamilier med sjove lege og gåder ved Jens Langknivs hule.

Panorama og bobler over Viborg

Panorama og bobler over Viborg. Guidet byvandring og et glas bobler med udsigt over Viborg søerne.

Snaps'Talks

Gennem 10 dage i slutningen af juni forvandles Viborgs historiske bykerne til en folkefest af oplevelser for alle aldre. Kom og vær med, når Viborg Museum byder op til samtale- og kultursalon i Amtmandens Have.

Det sker på Hvolris

Så snart man ser ud over landskabet ved Hvolris og træder ind i jernalderlandsbyen sænker skuldrene sig. Man træder ind i en anden tid og oplever et helt andet tempo.

Mordgådejagt

Oplev det historiske Viborg sammen med dine venner eller din familie med Viborg Museums mordgådejagt, Det Sidste Kongemord.

VIP rundvisning på det kommende museum

Rundvisning i Viborg Museums kommende museumsbygning.

Foredrag

Lun dig med spændende foredrag i de kolde måneder

Borge & Brunch


Oplev De fem Halder med alle sanserne, når museumsinspektør Jesper Hjermind, tager dig med på en guidet tur ved borgene. De fem Halder, der ligger ved den smukke Hald sø, byder på nogle af Danmarks mest spændende voldsteder med borge, ruiner, belejringsanlæg og herregårde, der tilsammen fortæller om 800 års dramatisk danmarkshistorie. 

Turen rundes af med en lækker varieret brunch under trækronerne fra Slagter Storm. Brunchen vil indeholde både brød, pålæg og lidt lunt, samt te/kaffe og juice.

 

VARIGHED: 2-3 timer (ca. 3 km). 

HVORNÅR: 4. juni og 27. august kl. 10-13

STARTSTED: Turen starter fra Haldladen på De fem Halder. Ravnsbjergvej 71, 8800 Viborg. Find De fem Halder på Maps.

PRIS: 249 kr. inkl. brunch.