Til skoler og institutioner - Viborg Museum - Viborg Museum

Planlæg dit besøg

Åbningstider

Viborg Museums udstillinger er lukket pr. 1. januar 2017. I disse år skaber vi et Nyt Viborg Museum, som åbner i den tidligere landsretsbygning om få år.

Priser

Følg med i vores udadvendte aktiviteter under punktet "Aktuelt" her på siden. Aktiviteterne er gratis for alle under 18 år. Prisen for voksne er angivet udfor hver aktivitet.

Find vej

Følg med i vores udadvendte aktiviteter under punktet "Aktuelt" her på siden. Adressen er angivet under hver aktivitet.

Parkering

Følg med i vores udadvendte aktiviteter under punktet "Aktuelt" her på siden. Under hver aktivitet er parkeringsmulighederne angivet.

Byvandringer for skoler og institutioner

Byvandringer for skoler

Oldtid til skoler og institutioner

Lær om jernalderen på Hvolris

Undervisning i byrummet ved Viborg Museum

1) Rigets by i midten

På denne byvandring fortæller vi om, hvordan mødestedet Wibergis blev til byen Viborg. Vi fortæller, hvordan byen voksede og udviklede sig i middelalderen og hvordan vi i dag kan se spor efter middelalderens Viborg i gaderne. Viborg var gennem 600 år det centrale mødested i Jylland for konge, kirke, lov og ret. Viborg var rigets by i midten.

Mødested: Domkirkepladsen

Byvandringen varer 60 minutter og kan målrettes elever fra 4 kl. - 3.g.
Det koster 300 kr. til Viborg Kommunes skoler og 400 kr. i timen for øvrige skoler.

2) Reformationen - Hans Tausen og de 12 sognekirker i Viborg

På denne tur fortæller vi om de 12 sognekirker, som i middelalderen var viet til hver deres helgen. Vi går en tur gennem de ældste dele af byen. Undervejs giver vi jer et indblik i historien om Hans Tausens virke i Viborg i 1520'erne, om hans inspiration fra Tyskland, om danske tilhængere og modstandere, om kongens rolle, om klostrenes skæbne og om efterspillet med henrettelsen af ​​Skipper Clement på torvet i Viborg i 1536.

Mødested: Domkirkepladsen

Byvandringen varer 60 minutter og kan målrettes 5. kl. - 3.g.

Book en byvandring på telefon 8787 3838 eller vibmus@viborg.dk

3) Det sidste kongemord - mordgådejagt i Viborg Domkirkekvarter

Kan du og dine klassekammerater løse danmarkshistoriens største mordgåde? Den danske konge Erik Klipping blev brutalt myrdet Sct. Cecilienat i året 1286. Det skete i Finderup lige syd for Viborg. Marsk Stig og otte andre adelsmænd blev dømt for forbrydelsen. Men var de skyldige? Svaret gemmer sig i Viborgs domkirkekvarter.

Læs mere om aktiviteten og booking af den HER

Udvikling af undervisningsforløb

Viborg Museum samarbejder løbende med en række aktører om udvikling af undervisningsforløb for dagtilbud, grundskoler og ungdomsuddannelser.
Her er links til et par af dem:

www.intrface.dk

www.klcviborg.dk