Planlæg dit besøg

Åbningstider

Viborg Museums udstillinger er lukket pr. 1. januar 2017. I løbet af de næste fem år skaber vi et Nyt Viborg Museum, som åbner i det tidligere vestre landsret i 2022.

Priser

Følg med i vores udadvendte aktiviteter under punktet "Aktuelt" her på siden. Aktiviteterne er gratis for alle under 18 år. Prisen for voksne er angivet udfor hver aktivitet.

Find vej

Følg med i vores udadvendte aktiviteter under punktet "Aktuelt" her på siden. Adressen er angivet under hver aktivitet.

Parkering

Følg med i vores udadvendte aktiviteter under punktet "Aktuelt" her på siden. Under hver aktivitet er parkeringsmulighederne angivet.

Byvandringer for skoler og institutioner

Alle Viborg Museums udadvendte aktiviteter er aflyst frem til mandag den 30. marts 2020. Dette sker på baggrund af Statsministerens anbefalinger i forhold til Corona-virus. Vi glæder os allerede til at formidle historien igen.

Oldtid til skoler og institutioner

Lær om jernalderen på Hvolris

Undervisning i byrummet ved Viborg Museum

 

Pr. 1. januar 2017 tilbyder Viborg Museum kun undervisning ude i byrummet. Til skoler og dagtilbud tilbyder vi i foråret 2017 to byvandringer i Viborg om følgende:

 

1) Viborg bys historie gennem 1000 år


På denne byvandring fortæller vi om den tidligste bydannelse, om volden og befæstningen af byen, om byportene og handelslivet, om gadeforløb og sporene efter middelalderens matrikler. Vi kommer ind på historien om tinget i Viborg, om 700 års kongehyldning, om klostrene og kirkerne, om retten og domstolens historie, om skolens historie, om stænderforsamlingerne og om Viborgs mange brande.

Mødested: Domkirkepladsen

Byvandringen varer 60 minutter og kan målrettes elever fra 4 kl. – 3.g.
Det koster 300 kr. for Viborg Kommunes skoler og 400 kr. i timen for øvrige skoler.


2) Reformationen – Hans Tausen og de 12 sognekirker i ViborgPå denne tur fortæller vi om de 12 sogne kirker som i middelalderen var viet til hver deres helgen. Vi går en tur gennem de ældste dele af byen. Undervejs giver vi jer et indblik i historien om Hans Tausens virke i Viborg i 1520’erne, om hans inspiration fra Tyskland, om danske tilhængere og modstandere, om kongens rolle, om klostrenes skæbne og om efterspillet med henrettelsen af Skipper Clement på torvet i Viborg i 1536.

Mødested: Hjultorvet

Byvandringen varer 60 minutter og kan målrettes 5. kl. – 3.g.
Det koster 300 kr. for Viborg Kommunes skoler og 400 kr. i timen for øvrige skoler.

Book en byvandring på telefon 8787 3811 eller rij@viborg.dk