Planlæg dit besøg

Åbningstider

Viborg Museums udstillinger er lukket pr. 1. januar 2017. I løbet af de næste fem år skaber vi et Nyt Viborg Museum, som åbner i det tidligere vestre landsret i 2022.

Priser

Følg med i vores udadvendte aktiviteter under punktet "Aktuelt" her på siden. Aktiviteterne er gratis for alle under 18 år. Prisen for voksne er angivet udfor hver aktivitet.

Find vej

Følg med i vores udadvendte aktiviteter under punktet "Aktuelt" her på siden. Adressen er angivet under hver aktivitet.

Parkering

Følg med i vores udadvendte aktiviteter under punktet "Aktuelt" her på siden. Under hver aktivitet er parkeringsmulighederne angivet.

Byvandringer for skoler og institutioner

Byvandringer for skoler

Oldtid til skoler og institutioner

Lær om jernalderen på Hvolris

Undervisning i byrummet ved Viborg Museum

1) Rigets by i midten

På denne byvandring fortæller vi om, hvordan mødestedet Wibergis blev til byen Viborg. Vi fortæller, hvordan byen voksede og udviklede sig i middelalderen og hvordan vi i dag kan se spor efter middelalderens Viborg i gaderne. Viborg var gennem 600 år det centrale mødested i Jylland for konge, kirke, lov og ret. Viborg var rigets by i midten.

Mødested: Domkirkepladsen

Byvandringen varer 60 minutter og kan målrettes elever fra 4 kl. - 3.g.
Det koster 300 kr. til Viborg Kommunes skoler og 400 kr. i timen for øvrige skoler.

2) Reformationen - Hans Tausen og de 12 sognekirker i Viborg

På denne tur fortæller vi om de 12 sognekirker, som i middelalderen var viet til hver deres helgen. Vi går en tur gennem de ældste dele af byen. Undervejs giver vi jer et indblik i historien om Hans Tausens virke i Viborg i 1520'erne, om hans inspiration fra Tyskland, om danske tilhængere og modstandere, om kongens rolle, om klostrenes skæbne og om efterspillet med henrettelsen af ​​Skipper Clement på torvet i Viborg i 1536.

Mødested: Domkirkepladsen

Byvandringen varer 60 minutter og kan målrettes 5. kl. - 3.g.

Book en byvandring på telefon 8787 3838 eller vibmus@viborg.dk