Foredrag - Viborg Museum

AKTIVITETER

Sommerkatalog 2023

Få inspiration til spændende aktiviteter for store og små i Viborg og omegn. Viborg Museums nye sommerkatalog er fyldt med inspirerende og underholdende oplevelser i Domkirkekvarteret, på De fem Halder og Kongenshus. Se det her.

Guidede sommerture

Tag med på en række inspirerende sommerture under åben himmel, når Viborg Museum og Viborg Guiderne inviterer dig ud til en perlerække af guidede ture i Domkirkekvarteret, De fem Halder, Hærvejstæppet, Kongenshus og mange flere.

Gådejagt på De fem Halder

Gådejagt på De fem Halder for hele familien

Borge & Brunch

Borge & Brunch på De fem Halder

Gådejagt - Den Mystiske Grav

Tag familien med på biltur og løs mysteriet om Den Mystiske Grav.

Guidede ture for grupper

Viborg Museum tilbyder i samarbejde med de dygtige Viborg Guider, et væld af spændende byvandringer i det historiske Domkirkekvarter, på De Fem Halder ved Hald Ruin, Kongens Hus osv. Book en guide og se alle vores turforslag her.

Bryg & Brosten

Hop med på Bryg og Brosten i Viborgs historiske bydel og hør historier fra en svunden tid. Turen ender på Viborg Bryghus med en ølsmagning med seks forskellige varianter.

Leg ved Jens Langknivs hule

Tag med til årets fortidsmindedag, der i år fokuserer på børnefamilier med sjove lege og gåder ved Jens Langknivs hule.

Panorama og bobler over Viborg

Panorama og bobler over Viborg. Guidet byvandring og et glas bobler med udsigt over Viborg søerne.

Snaps'Talks

Gennem 10 dage i slutningen af juni forvandles Viborgs historiske bykerne til en folkefest af oplevelser for alle aldre. Kom og vær med, når Viborg Museum byder op til samtale- og kultursalon i Amtmandens Have.

Det sker på Hvolris

Så snart man ser ud over landskabet ved Hvolris og træder ind i jernalderlandsbyen sænker skuldrene sig. Man træder ind i en anden tid og oplever et helt andet tempo.

Mordgådejagt

Oplev det historiske Viborg sammen med dine venner eller din familie med Viborg Museums mordgådejagt, Det Sidste Kongemord.

VIP rundvisning på det kommende museum

Rundvisning i Viborg Museums kommende museumsbygning.

Foredrag

Lun dig med spændende foredrag i de kolde måneder

         Ørslev Kloster - kirke, kloster og gård - UDSOLGT


I 2009 begyndte de første arkæologiske forundersøgelser forud for det konkrete  restaureringsprojekt, der udføres i årene 2019-2023. Formålet var/er at formulere en bevarende og udviklingshelhedsplan for det samlede kulturmiljø Ørslev Kloster, som omfatter kirke, kloster, gård samt det omgivende landskab. Stedet er kendetegnet ved en forholdsvis høj bevaringsgrad trods utallige tilpasninger og ombygninger gennem generationerne som kloster, herregård, privatbolig og fra 1969 arbejdsrefugium. Målet er at sikre og videreudvikle de bærende fredningsværdier, genskabe en helhed i kulturmiljøet og et bæredygtigt økonomisk grundlag for at bringe klosteret stærkt ind i fremtiden. Vi ser denne aften ligeledes på Ørslev Kloster i forhold til de øvrige nonneklostre i Jylland, Norden og det nordtyske område samt deres udvikling og afvikling.

HVORNÅR: 29. marts 2023 kl. 19.
HVOR: Sortebrødrehus, St. Sct. Mikkels Gade 12, Viborg.
HVEM: Middelalderarkæolog, cand.mag. Garry Michael Keyes, Ørslev Kloster Refugium.
PRIS: 50 kr. (gratis for Viborg Museumsforening).

26. Foto Garry.jpg