GUIDEDE TURE PÅ HALD - Viborg Museum

AKTIVITETER

FOREDRAG

Lun dig med spændende foredrag i de kolde måneder

ERINDRINGEN OM JUL

Viborg Museum og Skovgaard Museet præsenterer 'Erindringen om jul'

BRYG & BROSTEN

Hop med på Bryg og Brosten i Viborgs historiske bydel og hør historier fra en svunden tid. Turen ender på Viborg Bryghus med en dejlig ølsmagning af den lokale Viborg bryg.

GUIDEDE TURE

Viborg Museum tilbyder i samarbejde med de dygtige Viborg Guider, et væld af spændende byvandringer i det historiske Domkirkekvarter, på De Fem Halder ved Hald Ruin, Kongens Hus osv. Book en guide og se alle vores turforslag her.

MORDGÅDEJAGT

Oplev det historiske Viborg sammen med dine venner eller din familie med Viborg Museums mordgådejagt, Det Sidste Kongemord.

GUIDEDE TURE PÅ HALD

Guidede ture på De fem Halder i uge 42

PANORAMA & BOBLER OVER VIBORG

Panorama og bobler over Viborg. Guidet byvandring og et glas bobler med udsigt over Viborg søerne.

VIP RUNDVISNING

VIP rundvisning i Viborg Museums kommende museumsbygning.

GÅDEJAGT PÅ HALD

Gådejagt for hele familien på De fem Halder

 

Guidede ture på De fem Halder


Oplev historien om fugtige fangekældre, magtkampe, belejringer og dagliglivet mellem konger, adelsmænd og kirkens folk. En guidet tur på De fem Halder byder på mange spændende detaljer om middelalderen i den smukke kulisse mellem Hald Sø og Dollerup bakker.

Området er fyldt med markante historiske spor fra 800 års dramatisk historie. Fra Gammel Hald, Niels Bugges borg, Jørgen Friis, reformationen, Hald Slot og meget mere. Turen er 2-3 km og kræver fornuftigt fodtøj. Den er ikke handicapvenlig.

TID: ca. 1½-2 timer.

PRIS: kr. 900.

BOOKING: Book din tur for op til 25 pers. pr. guide på en valgfri dato og tidspunkt. Kontakt os gerne i god tid (gerne 2 uger før afvikling). 

 

Book din guidede tur på vibmus@viborg.dk.

 

 

 

Politikens anmeldere har givet De fem Halder 5/6 hjerter:

"Projektet er et løft til at opleve områdets historie og den smukke natur, ikke et forsøg på at konkurrere med det eller tage pusten fra det. Det er forbilledligt at lave noget, der på den måde er i orden uden at støje."

 

Efterår- & vinterprogram 2022/2023