Guidede ture på De fem Halder - Viborg Museum

AKTIVITETER

Lun dig med spændende foredrag i de kolde måneder

Guidede ture i Viborg

Viborg Museum tilbyder i samarbejde med de dygtige Viborg Guider, et væld af spændende byvandringer i det historiske Domkirkekvarter, på De Fem Halder ved Hald Ruin, Kongens Hus osv. Book en guide og se alle vores turforslag her.

Gådejagt på De fem Halder

Gådejagt på De fem Halder for hele familien

Gådejagt - Den Mystiske Grav

Tag familien med på biltur og løs mysteriet om Den Mystiske Grav.

Borge & Brunch

Borge & Brunch på De fem Halder

Bryg & Brosten

Hop med på Bryg og Brosten i Viborgs historiske bydel og hør historier fra en svunden tid. Turen ender på Viborg Bryghus med en dejlig ølsmagning af den lokale Viborg bryg.

Guidede ture på De fem Halder

Panorama og bobler over Viborg

Panorama og bobler over Viborg. Guidet byvandring og et glas bobler med udsigt over Viborg søerne.

Rundvisning på det kommende museum

Rundvisning i Viborg Museums kommende museumsbygning.

Mordgådejagt

Oplev det historiske Viborg sammen med dine venner eller din familie med Viborg Museums mordgådejagt, Det Sidste Kongemord.

Det sker på Hvolris

Så snart man ser ud over landskabet ved Hvolris og træder ind i jernalderlandsbyen sænker skuldrene sig. Man træder ind i en anden tid og oplever et helt andet tempo.

Guidede ture på De fem Halder

Oplev De fem Halders dragende historie, når museumschef Brian Wiborg, tager dig med på en række guidede vandreture. Placeret ved den smukke Hald sø, byder De fem Halder på nogle af Danmarks mest spændende voldsteder med borge, ruiner, belejringsanlæg og herregårdsmiljø, der tilsammen danner rammen for 800 års danmarkshistorie. Hør historier om fugtige fangekældre, magtkampe, belejringer og dagliglivet mellem konger, adelsmænd og kirkens folk i middelalderen.

Turen kræver fornuftigt fodtøj og er ikke handicapvenlig.

FORMIDLER: Museumschef, Brian Wiborg

DATO: 8. maj, 12. juni og 11. september kl. 16.30-18.00

PRIS: 75 kr

Book gruppeture

En guidet tur på De fem Halder byder på mange spændende detaljer om middelalderen i den smukke kulisse mellem Hald Sø og Dollerup bakker. Området er fyldt med markante historiske spor fra 800 års dramatisk Danmarkshistorie. Fra Gammel Hald, Niels Bugges borg, Jørgen Friis, reformationen, Hald Slot og meget mere. Turen er 2-3 km, kræver fornuftigt fodtøj og er som udgangspunkt ikke handicapvenlig.

TID: ca. 1½-2 timer.

PRIS: 900 kr.

BOOKING: Book din tur for op til 25 pers. pr. guide på en valgfri dato og tidspunkt.

Book din guidede tur på vibmus@viborg.dk.

Politikens anmeldere har givet De fem Halder 5/6 hjerter:

"Projektet er et løft til at opleve områdets historie og den smukke natur, ikke et forsøg på at konkurrere med det eller tage pusten fra det. Det er forbilledligt at lave noget, der på den måde er i orden uden at støje."

Efterår- & vinterprogram 2022/2023