Planlæg dit besøg

Åbningstider

Viborg Museums udstillinger er lukket pr. 1. januar 2017. I løbet af de næste fem år skaber vi et Nyt Viborg Museum, som åbner i det tidligere vestre landsret i 2021.

Priser

Følg med i vores udadvendte aktiviteter under punktet "Aktuelt" her på siden. Aktiviteterne er gratis for alle under 18 år. Prisen for voksne er angivet udfor hver aktivitet.

Find vej

Følg med i vores udadvendte aktiviteter under punktet "Aktuelt" her på siden. Adressen er angivet under hver aktivitet.

Parkering

Følg med i vores udadvendte aktiviteter under punktet "Aktuelt" her på siden. Under hver aktivitet er parkeringsmulighederne angivet.

Byrumsformidling til skoler og institutioner

Pr. 1. januar 2017 tilbyder Viborg Museum kun undervisning ude i byrummet.

Oldtid til skoler og institutioner

Lær om jernalderen på Hvolris

Undervisning om jernalderen
- besøg Hvolris Jernalderlandsby

Hvolris er en del af Viborg Museum.
Hvolris er et historisk, oplevelses- og formidlingscenter, som ligger nord for Viborg. Her er højt til himlen og fyldt med skønne oplevelser der går lige i hjertet - en anden tid, et andet tempo!

Hvolris Jernalderlandsby
Herredsvejen 135
V. Bjerregrav
9632 Møldrup
hvolris@viborg.dk

En dag i jernalderen

En enkelt dag i jernalderen består af 4-5 timers aktiviteter, hvor børnene oplever, hvordan livet formede sig i stor afhængighed af naturens betingelser for 2000 år siden. Børnene iklædes jernalderdragter, og resten af dagen foregår i jernalderlandsbyen. Ud over jernaldermad kan der vælges mellem følgende aktiviteter: rundvisning og gamle lege, smedning, bueskydning, træarbejde, keramik, uld, pilefletning, leg & legetøj, skind og rollespil.
Skoletjenesten er gratis for folkeskoleelever i Viborg Kommune og gælder alle hverdage i perioden april til oktober undtagen i skolerne sommerferie.

Et døgn i jernalderen

I forbindelse med et skoletjenesteophold for folkeskoleelever i Viborg kommune er der mulighed for at udvide opholdet til et døgn, hvor eleverne tilbereder deres egen aftensmad og overnatter i jernalderhusene. Med overnatning, aftensmad og morgenmad koster det 95 kr. pr. deltager.

Skoler uden for Viborg og friskoler kan også opleve "En dag i Jernalderen".
Ring på tlf. 87 87 32 45
eller skriv til
hvolris@viborg.dk
Prisen er 1900 kr. for max. 25 elever.

Lejrskoleophold

Året igennem - skoleferien undtaget - er Hvolris et helt unik sted for lejrskoleophold. Her oplever børnene for alvor, hvordan det er at leve for 2000 år siden, hvor der er brug for, at alle samarbejder for at livet kan opretholdes. Børnene og lærere/forældre overnatter i jernalderhusene.
Undervisningen tilrettes individuelt efter ønsker og børnenes alder. Samtidig er det muligt at kombinere opholdet med besøg uden for landsbyen.
Spørg os om mulighederne.
Kontakt os på tlf.: 87 87 32 45
eller skriv til hvolris@viborg.dk
Prisen for jernaldermad, ophold, materiale og overnatning er 195 kr. pr. deltager + instruktører: 350 kr. pr. time pr. instruktør (weekends og aftener: 500 kr. pr. time).

Instagram #viborgmuseum