Hvolris Oldtidsmarked - Viborg Museum

Events og arrangementer på Hvolris

Ild i natten

Hvert år markerer Hvolris Jernalderlandsby overgangen fra sommer til efterår med Ild i natten - et stemningsfuldt bombardement af sanserne med ild og musik.

Hvolris Oldtidsmarked

På Hvolris Oldtidsmarked kan du opleve vikinger og jernalderfolk tilsat et strejf fra bronzealder og stenalder. Hvolris Oldtidsmarked afholdes 11.-12. september 2021.

Gå til Jernalder

Til Gå til Jernalder sysler vi med oldtidens håndværk. Af og til afholder vi kurser og workshops. OBS! Husk at fremvise gyldigt coronapas ved indgangen.Næste Hvolris Oldtidsmarked finder sted anden weekend i september 2021

Hvolris Oldtidsmarked præsenterer først og fremmest mange forskellige spændende håndværk fra vikingetid og jernalder. Mange af boderne er arbejdende værksteder, hvor man er velkommen til at spørge løs. Gnisterne springer ved smedens esse, plantefarverne laver magi med uldgarn og naturens pallette, der arbejdes med træ, uld, læder og meget mere.

Udover de mange håndværkere kommer der også krigere til markedet. Så vil det vise sig, om de sørger for ro og orden eller larm og ballade på markedet. Alle modige piger og drenge kan få en tvekamp med en drabelig kriger eller skyde til måls med bue og pil. Der er forskellige sjove aktiviteter for børn.

Åbningstid og entré

Markedet har åbent lørdag kl. 10.00-17.00 og søndag kl. 10.00-16.00.

Oplev Hvolris Marked for kun 60 kr. for voksne. GRATIS entré for børn.

Hvolris Jernalderlandsby ligger ca. 16 km nord for Viborg ad A13 ved V. Bjerregrav. Det er 20 minutters kørsel fra Viborg.

Bonze- og stenalderreenactere

Vi vil gerne opmuntre folk, der beskæftiger sig med bronze- og stenalderen til også at være en del af markedet. Det vil tage nogle år at opbygge den side af markedet, men vi starter i det små. Er du reenactor indenfor disse to perioder, hører vi meget gerne fra dig. Send os en mail på hvolris@viborg.dk.