Ferieoplevelser på Hvolris

Levende landsby

I sommerferien og tre dage i efterårsferien vender jernalderfolket tilbage til Hvolris.

En dag i jernalderen

Bliv jernalderfolk for én dag

Efterår i landsbyen

I efterårsferien vender jernalderfolket tilbage til Hvolris Jernalderlandsby.

Jernalderfamilier

Bliv jernalderfamilie på Hvolris

Det "simple liv" er godt og populært

Hold en simpel og klimavenlig ferie i en helt anden tid og i et helt andet tempo.

Oplev det simple liv, som jernalderbonden levede på Hvolris’ bakkedrag. I har chancen for at få en helt unik ferie, hvor I bor i jernalderhuse, grutter mel, kærner smør, passer dyr, samler urter, laver mad over bål og meget mere.

Er vejret varmt, sluttes dagen måske af med en forfriskende badetur i bækken. Når mørket sænker sig, og bålet flammer, er det let at drømme sig 2000 år tilbage i tiden, inden man går til ro i jernalderhusene.

Vilkårene for at blive fortidsfamilie

Hvolris Jernalderlandsby stiller ingen krav til uddannelse eller lignende, men vi forventer, at de familier/personer, der tilmelder sig, sætter sig ind i den grundlæggende viden om det jernaldermiljø, de kommer til at bo i og fortæller om det til de besøgende turister i åbningstiden. Vi har en håndbog med god viden og råd til jernalderfamilier ved tilmelding.

Det er en fordel, at I tilmelder jer i en større gruppe på 3-8 personer, f.eks. en familie med far, mor, børn og/eller bedsteforældre. Børnene skal have en alder, hvor de kan klare at være i nærheden af åben ild osv. uden konstant overvågning.

Vi prioriterer familier, som kan blive i jernalderen en hel uge. Der kan være mulighed for kortere ophold efter aftale i uge 32.

I efterårsferien (uge 42) er det muligt at bo i landsbyen i fem dage - fra tirsdag til og med lørdag.

Pris

Prisen for ophold og jernaldermad er kun 700 kr. pr. uge pr. person. Eller 100 kr. pr. døgn. pr. person. Børn under 8 år er gratis.

Hvis du kunne tænke dig at blive jernalderfamilie, så kontakt os hurtigst mulig. Du kan ringe til Hvolris Jernalderlandsby på tlf. 87 87 32 45 eller send en mail til: hvolris@viborg.dk

OBS! Book en plads i god tid. Der er rift om dem.

 

Læs håndbogen for jernalderfamilier.

Du kan også vælge dig et jernaldernavn

fb20200803_125245.jpg