Skoletjeneste på Hvolris

En dag i jernalderen

Oplev en dagligdag, som den kunne have set ud for 2000 år siden.

Lejrskole

Tag på lejrskole i jernalderen og oplev et eller flere døgn i Jernalderens univers. På Hvolris bliver lejrskolen helt unik.

Kimbrerne kommer

Kimbrerne gæster Hvolris Jernalderlandsby og forsøger at overtale Hvolris-folket til at drage med dem på deres rejse sydpå til mere behagelige livsbetingelser. Hvordan det ender, råder de højere magter over.

Ulddag

Lær om uld og mød dyrene på Hvolris

Arkæologidag

Helt unikt ligger den rekonstruerede landsby side om side med de arkæologiske udgravninger på Hvolris. Bliv klogere på arkæologiens spændende verden.

Får får mon får?

På Hvolris har vi Gute Udegangsfår, som er den race, som er tættest på Jernalderens får. Til ulddagen møder eleverne fårene, og i stalden får de indblik i pasning af dyrene og lærer, hvordan man omgås dyr.

Eleverne lærer om uld - fra får til klæde og får forståelse af fortidens husdyrhold og tøjproduktion sat i relief til moderne tid.

Ulddagen er en sanseoplevelse, hvor eleverne får hænderne i den klippede uld og kan føle og lugte ulden. De hører om kartning og håndspinding og kan selv forsøge sig. Derudover får de lov til at føle på forskellige uldstoffer og se plantefarvet garn. Alle filter en uldbold, som de får med hjem.

Ulddagen foregår i stalden, på marken og i ankomstbygningen. Varmt tøj og støvler tilrådes. Børnene iklædes ikke jernaldertøj.

Max. 25 elever. Varighed 4-5 timer. Tilbuddet er især velegnet for indskolingen.

Ulddag er gratis for folkeskoler i Viborg Kommune.
For friskoler og skoler uden for Viborg er prisen er 1.900 kr. for max. 25 elever. Kontakt os på hvolris@viborg.dk og hør nærmere.

Ulddag tilbydes fra 1. november til 31. marts. Begrænset antal tilbud.