BESØG OS

DOMKIRKEKVARTERET

Domkirkekvarteret består af Nyt Viborg Museum, Skovgaard Museet, Viborg Domkirke og den smukke historiske bykerne. I 2022 åbner det nye Viborg Museum.

DE FEM HALDER

De fem Halder er borgruiner, herregårdsmiljø og den skønneste natur. I 2021 åbner området efter en omfattende renovering, men allerede nu kan du opleve de færdige resultater af store dele af projekter. Herunder herregårdsparken, den historiske legeplads og meget...

HVOLRIS JERNALDERLANDSBY

Hvolris Jernalderlandsby er et arkæologisk frilandsmuseum ved Bjerregrav ca.16 km nord for Viborg. Her har arkæologer siden 1962 gjort adskillige fund fra enkeltgravskultur og frem til middelalderen. Tag familien med tilbage til en anden tid - et andet tempo!

E BINDSTOUW

Besøg huset E Bindstouw, der er et frilandsmuseum i Lysgård uden for Viborg. E Bindstouw er et gammelt skolehus fra 1700-tallet. Huset var i vinterhalvåret en kombineret skole og bindestue (strikkestue).

VIBORG LOKALHISTORISKE ARKIV

Viborg Lokalhistoriske Arkiv har en hyggelig læsesal og et stort udvalg af lokalhistoriske bøger. Da vi ikke længere har et nærmagasin, skal du bestille dine arkivalier på forhånd.

  •  

Domkirkekvarteret

 

Domkirkekvarteret er en attraktion i Viborg. Området indtager en vigtig plads i Danmarkshistorien. Stedets historie rummer nøglen til at forstå det moderne Danmarks tilblivelse og monarkiets, kirkens, retsstatens og demokratiets udvikling i 1000 år.

 

Domkirkekvarteret er Viborgs og Jyllands hjerte. Viborg har haft rollen som magtcenter, samlingssted og åndeligt midtpunkt gennem mere end tusind år. Viborgs historie er hele Danmarks historie og derfor vedkommende langt ud over Viborgegnens grænser. 


GUIDET TUR I DOMKIRKEKVARTERET

Viborg Museum og Viborg Guiderne tilbyder guidede ture i de historiske omgivelser i Domkirkekvarteret i Viborg. Viborgs historiske bykerne er nemlig ganske unik. Smukke bygninger, pladser og grønne pletter krydret med gode historier, der vælter frem fra alle sprækker: Kongehyldninger, Snapsting, reformationen og meget mere.

Læs mere om guidede ture i Domkirkekvarteret


HISTORISKE RAMMER

Den tidligere Vestre Landsret og det gamle rådhus står som to store og fornemme tomme nabobygninger til Domkirken. De tomme bygninger giver en unik chance for at skabe de fysiske rammer for et nyt kulturelt tilbud uden sidestykke i Danmark. Et tilbud, der kan vække næste generations nysgerrighed og fortælle om vores fælles rødder og den kultur- og danmarkshistorie, som har sit afsæt i Viborg.


VISIONEN

I sensommeren 2014 formulerede en bred kreds af interessenter med viden om og tilknytning til Domkirkekvarteret en vision, som danner grundlag for arbejdet med en helhedsplan for Domkirkekvarteret.
Du kan læse hele visionen her.


LÆS MERE OM DOMKIRKEKVARTERET

Viborg Museum præsenterede i 2018 først bind i bogserien "Viborgstudier". Første bog går i dybden med Domkirkekvarterets spændende og farverige historie. Bogen kan købes i museets webshop.

KØB BOGEN DOMKIRKEKVARTERET I VIBORG