BESØG OS

DOMKIRKEKVARTERET

Domkirkekvarteret består af Nyt Viborg Museum, Skovgaard Museet, Viborg Domkirke og den smukke historiske bykerne. I 2022 åbner det nye Viborg Museum.

DE FEM HALDER

De fem Halder er borgruiner, herregårdsmiljø og den skønneste natur. I 2021 åbner området efter en omfattende renovering, men allerede nu kan du opleve de færdige resultater af store dele af projekter. Herunder herregårdsparken, den historiske legeplads og meget...

HVOLRIS JERNALDERLANDSBY

Hvolris Jernalderlandsby er et arkæologisk frilandsmuseum ved Bjerregrav ca.16 km nord for Viborg. Her har arkæologer siden 1962 gjort adskillige fund fra enkeltgravskultur og frem til middelalderen. Tag familien med tilbage til en anden tid - et andet tempo!

E BINDSTOUW

Besøg huset E Bindstouw, der er et frilandsmuseum i Lysgård uden for Viborg. E Bindstouw er et gammelt skolehus fra 1700-tallet. Huset var i vinterhalvåret en kombineret skole og bindestue (strikkestue).

VIBORG LOKALHISTORISKE ARKIV

Viborg Lokalhistoriske Arkiv har en hyggelig læsesal og et stort udvalg af lokalhistoriske bøger. Da vi ikke længere har et nærmagasin, skal du bestille dine arkivalier på forhånd.

  • .

HVOLRIS JERNALDERLANDSBY

Flyv tilbage til jernalderens Danmark og land midt i Hvolris Jernalderlandsby. 

 

Hvolris Jernalderlandsby er et arkæologisk frilandsmuseum ved Bjerregrav ca. 16 km nord for Viborg. I området har arkæologer siden 1962 gjort adskillige spændende fund fra enkeltgravskultur og frem til middelalderen. 

Tag familien med på en spændende tur tilbage i tiden. I alle ferier er der levende landsby, hvor familier lever på jernaldervis på Hvolris.

Hvert år besøger mange hundrede elever Hvolris Jernalderlandsby, der er kendt for sit spændende og lærerige program for skoleklasser.

 

Praktiske oplysninger

LÆS MERE

Se priser og åbningstider på https://hvolris.viborg.dk/

ADRESSE
Herredsvejen 135, 9632 Møldrup 

KONTAKT
Da vi ofte er i jernalderlandsbyen, er mail den bedste kontaktform:
hvolris@viborg.dk

T: 87 87 32 45

Læs meget mere på frilandsmuseets egen hjemmeside:

KLIK - OG BESØG HVOLRIS JERNALDERLANDSBYS HJEMMESIDE