BESØG OS

DOMKIRKEKVARTERET

Domkirkekvarteret består af Nyt Viborg Museum, Skovgaard Museet, Viborg Domkirke og den smukke historiske bykerne. I 2022 åbner det nye Viborg Museum.

DE FEM HALDER

De fem Halder er borgruiner, herregårdsmiljø og den skønneste natur. I 2021 åbner området efter en omfattende renovering, men allerede nu kan du opleve de færdige resultater af store dele af projekter. Herunder herregårdsparken, den historiske legeplads og meget...

HVOLRIS JERNALDERLANDSBY

Hvolris Jernalderlandsby er et arkæologisk frilandsmuseum ved Bjerregrav ca.16 km nord for Viborg. Her har arkæologer siden 1962 gjort adskillige fund fra enkeltgravskultur og frem til middelalderen. Tag familien med tilbage til en anden tid - et andet tempo!

E BINDSTOUW

Besøg huset E Bindstouw, der er et frilandsmuseum i Lysgård uden for Viborg. E Bindstouw er et gammelt skolehus fra 1700-tallet. Huset var i vinterhalvåret en kombineret skole og bindestue (strikkestue).

VIBORG LOKALHISTORISKE ARKIV

Viborg Lokalhistoriske Arkiv har en hyggelig læsesal og et stort udvalg af lokalhistoriske bøger. Da vi ikke længere har et nærmagasin, skal du bestille dine arkivalier på forhånd.

 

Besøg Viborg Lokalhistoriske Arkiv

Åbningstider:
Mandag: lukket
Tirsdag - Torsdag: kl. 13.00 - 16.00
Fredag: lukket

Benyt arkivets hyggelige læsesal - men hold afstand.
Max fire gæster ad gangen


Lokalhistorisk arkiv har en hyggelig læsesal og et stort udvalg af lokalhistoriske bøger. Da vi ikke længere har et nærmagasin, skal du bestille dine arkivalier på forhånd. 

 

Bestilling af arkivalier


Arkivalier skal bestilles på arkivets mail: vibark@viborg.dk eller i åbningstiden på læsesalen (tirsdag, onsdag og torsdag mellem kl. 13-16). Ved bestilling skal du oplyse dit fulde navn, telefonnummer samt mailadresse.

Arkivalierne ligger klar på læsesalen den først kommende tirsdag efter din bestilling. I ferieperioder er ekspeditionstiden lidt længere. 

Du kan beholde arkivalierne på læsesalen så længe, som du har brug for dem.
 

Kontakt Lokalhistorisk Arkiv 

Viborg Lokalhistoriske Arkiv
Sct. Mogens Gade 5, 2. sal 
8800  Viborg
Tlf: 87 87 38 38
E-mail: vibark@viborg.dk