En succesfuld aften med et miks af dansk middelalder og fantasy på programmet

 

Da 2018 stadig var frisk og sprød, bød Viborg Museum inden for til en aften med musikalske indslag, spisning ved langborde, fællessang og et unikt foredrag om danmarkshistorien kontra hitserien Game of Thrones.

 

 

De 100 billetter blev revet væk med lynets hast. Det indikerede en stor interesse for både dansk middelalderhistorie og den populære tv-serie Game of Thrones.

Arrangementet løb af stablen fredag den 2. marts i det kommende bymuseums bygning på Gråbrødre Kirkestræde 3 i Viborg.

Viborg Museum havde allieret sig med elever fra Østerskov Rollespilsefterskole i Hobro, så det emmede af middelalder og eventyr, da de første gæster trådte op ad hovedtrappen. Her blev de mødt af middelaldermusik og statister, klædt ud i dragter, der er inspireret af middelalderen og den populære tv-serie Game of Thrones.

Aftenens foredragsholder Adjunkt, Ph.d. Andreas Bonde Hansen har forsket i formidling af kulturarv fra vikingetid og middelalder. Han gav med ord og filmklip et spændende indblik i, hvordan hitserien på mange måder ikke er så langt fra virkeligheden, dog er den tilsat en hel del fantasy med drager og andre magiske væsner.

Viborg Museum samarbejdede med Spændende Mad fra Jebjerg, der stod bag en lækker middelalderinspiret anretning med kyllingepostej og krydrede pølser af lammekød og så var der kælderkold øl fra Viborg Bryghus med i prisen.