Foretræde for Folketingets Kulturudvalg - Viborg Museum
Foretræde for Folketingets Kulturudvalg

Foretræde for Folketingets Kulturudvalg

 

Museumschef Brian Wiborg trådte på Kulturmødet på Mors op på scenen foran Folketingets Kulturudvalg. Her fremlagde han visionen om en ny, statsstøttet udstilling om retsopgøret efter 2. verdenskrig.  


Det er ikke hverdagskost for Viborg Museum at få foretræde for politikerne i Kulturudvalget på Christiansborg. Alt var derfor planlagt i mindste detaljer, da museumschef Brian Wiborg og kulturchef Steen Lindgaard fra Viborg Kommune på Kulturmødet på Mors i slutningen af august skulle overbevise Folketingets Kulturudvalg om, at staten bør støtte museets fremtidige udstilling om retsopgøret efter 2. verdenskrig. 

Viborg dannede scene

Viborg spillede under retsopgøret efter 2. verdenskrig en vigtig rolle. Det var blandt andet i Viborg, at 16 dømte landsforrædere modtog deres dom. De 16 mænd blev i årene 1946-1949 henrettet i Undallslund Plantage i Viborg.

En svær opgave

Det er en dramatisk og svær historie at formidle - men også en historie, der er utrolig vigtig at fortælle i dag. Retsopgøret giver svar på, hvorfor demokrati og retsvæsen er afgørende for et land. Derfor er det ikke bare et stykke af Viborgs historie, men en helt central epoke i danmarkshistorien, udstillingen belyser.

I denne film fortæller museumschef Brian Wiborg om mødet med Kulturudvalget og om, hvorfor den nye udstilling bør komme med på finansloven i fremtiden.

 

KLIK PÅ BILLEDET OG START FILMEN.

(HUSK AT SLÅ UNDERTEKSTNING TIL.)

  

 

 

Byvandring om retsopgøret

Torsdag den 12. september klokken 17-19 kan du komme ganske gratis på en byvandring i Viborg. Retshistoriker og ph.d. Dorte Kook Lyngholm er guide gennem en fortælling om Viborgs tusindårige retshistorie fra middelalderen til retsopgøret efter 2. verdenskrig. Vi mødes på Margretheplænen ved Gammeltorv i Viborg.

Læs mere om arrangementet på museets facebookside.