Fortidsmindedag den 25. april 2021 - Viborg Museum

Fra Viborg Museums udgravninger ved Arnbjerg 2019.        Solskiven fra Løgstrup.

To levende fortællinger om vores forfædre

Viborg Museum har i år to arrangementer i forbindelse med den nationale Fortidsmindedag.

1) De første mennesker på Arnbjerg

Den 25. april 2021 klokken 10.00.

Mødested: Arnbjerg Allé ved Arnbjerg Børnehus på Søakset 2.

Kom med på en kvartervandring rundt i den nye Arnbjerg-bydel og hør om de første beboere. Under de veje og huse, der nu bygges, ligger sporene fra huse fra stenalder og bronzealder. På rundturen kan man høre om resultaterne af de store udgravninger Viborg Museum foretog i 2018-19 Der vil også blive vist fund fra udgravningen.

Turledere: Arkæologer Ida Westh Hansen og Casper Sørensen.

Pga. Corona restriktionerne er der begrænset antal deltagere.
Tilmelding er nødvendig!!
Skriv til vibmus@viborg.dk og tilmeld dig.

OBS - Arrangementet kræver ikke Corona-pas

2) Solskivens landskab i Løgstrup

Den 25. april 2021 klokken 14.00.

Mødested: Vi mødes på Skovlunden i Løgstrup, nærmere bestemt i vejkrydset ud for nr. 36.

I 2019 kom den fantastiske solskive fra Løgstrup på årets top-10 liste over de mest spektakulære arkæologiske fund i Danmark. Solskiven stammer fra en gravurne, som oprindeligt blev fundet sammen med andre spor fra bronzealderen (1700-500 f.Kr.) i forbindelse med Viborg Museums udgravninger i Skovlunden i 2008-2010.  Vi byder på en tur rundt i kvarteret Skovlunden, hvor du kan få fortællingen om solskiven, men også om de mange andre enestående spor af bl.a. bronzestøbergårde og den store samlingsplads, som udgravningen afdækkede lige her under græstørven.

Turleder: Arkæolog Lars Agersnap Larsen.

Pga. Corona restriktionerne er der begrænset antal deltagere.
Tilmelding er nødvendig!!
Skriv til vibmus@viborg.dk og tilmeld dig.

OBS - Arrangementet kræver ikke Corona-pas