Kom til Fortidsmindedag den 26. april 2020
!OBS! AFLYST

Fra Viborg Museums udgravninger ved Arnbjerg 2019.        Solskiven fra Løgstrup.

DEN NATIONALE FORTIDSMINDEDAG ER DESVÆRRE AFLYST I HELE LANDET PGA. CORONAVIRUSSEN.

2 levende fortællinger om vores forfædre

Viborg Museum har i år to arrangementer i forbindelse med den nationale Fortidsmindedag:
et på Arnbjerg, som foregår på cykel og
et i Løgstrup, som foregår til fods.

1) De første mennesker på Arnbjerg

Den 26. april 2020 klokken 10.00.

Mødested: Arnbjerg Allé ved den kommende børnehave på Søakset 2.

Kom med på en kvartervandring rundt i den nye Arnbjerg-bydel og hør om de første beboere. Under de veje og huse, der nu bygges, ligger sporene fra huse fra stenalder og bronzealder. På rundturen kan man høre om resultaterne af de store udgravninger Viborg Museum foretog i 2018-19 Der vil også blive vist fund fra udgravningen.

OBS! Praktisk: Turen kommer til at foregå på cykel, og vi kommer til at have flere stop undervejs i det store område.

Turledere: Arkæologer Ida Hansen og Casper Sørensen.

2) Solskivens landskab i Løgstrup

Den 26. april 2020 klokken 14.00.

Mødested: Vi mødes på Skovlunden i Løgstrup, nærmere bestemt i vejkrydset ud for nr. 36.

Sidste år kom den fantastiske solskive fra Løgstrup på årets top-10 liste over de mest spektakulære arkæologiske fund i Danmark. Solskiven stammer fra en gravurne, som oprindeligt blev fundet sammen med andre spor fra bronzealderen (1700-500 f.Kr.) i forbindelse med Viborg Museums udgravninger i Skovlunden i 2008-2010.  Vi byder på en tur rundt i kvarteret Skovlunden, hvor du kan få fortællingen om solskiven, men også om de mange andre enestående spor af bl.a. bronzestøbergårde og den store samlingsplads, som udgravningen afdækkede lige her under græstørven.

Turleder: Arkæolog Lars Agersnap Larsen.