Julemandens datter

Julemandens datter – En rejse i filmens verden

Kom i vaskeægte julestemning i de fantastiske filmkulisser til årets biograf-julefilm for børn, hvor Viborg Kommune er hovedkulisse.

Årets julefilm for hele familien hedder "Julemandens datter". En hel del af filmens handling udspiller sig i Viborg. Den gamle landsretsbygning fungerede under optagelserne som ”Den Internationale Julemandsskole” og var et af filmens største sets.

I alle weekender i perioden 1. november-31. december åbner Viborg Museum dørene, så hele familien ganske gratis kan opleve filmens eventyrlige univers. Vi viser en række af de stemningsfulde sets, som scenograf Erik Peitersen og Deluca Film fremstillede til filmen. Samtidig vil du som gæst kunne komme bagom filmproduktionen og se nogle af de store som små rekvisitter, der indgår i filmen.

Bagom filmen

Oppe i Grønland bor den 12-årige Lucia med sin mor Claudia og sin far Julius - bedre kendt som julemanden. Lucia går på den internationale julemandsskole og vil så gerne være julemand. Det må hun bare ikke, for det er kun drenge, der får lov til at gå i julemandsklassen.

Da Lucia fortsat protesterer, giver julemandsskolen hende én chance for at bevise, at hun kan være en lige så god julemandselev som drengene: Hun skal opfylde menneskedrengen Alberts største juleønske – at hans far, der er ramt af en mystisk sygdom, bliver rask.

Alberts far er blevet smittet af den ondskabsfulde Krampus, og Lucia indser, at det er en næsten umulig opgave – hun skal fange Krampus for at gøre Alberts far rask igen. Lucia rejser ned til Danmark med sin far på slæb for at finde Krampus, og nu starter et forrygende juleeventyr, som går over stok og sten, da det viser sig, at andre også jagter Krampus.

Praktisk info

Udstillingen er åben hver weekend fra kl. 10.00 fra den 2. nov. 2018 til 31. dec. 2018.

Adresse:
Gråbrødre Kirke Str. 3, den nye museumsbygning