Viborg Lokalhistoriske Arkiv

Arkivet holder lukket tirsdag den 21. januar på grund af kursus.

Viborg Lokalhistoriske Arkiv flytter til Sct. Mogens Gade 5, 2. sal

Viborg Lokalhistoriske Arkiv flytter til Sct. Mogens Gade 5, 2. sal. Her åbner vi igen den 26. november 2019 kl. 13.

Besøg og kontakt arkivet

Klik her for mere information og kontaktoplysninger Arkivet holder lukket tirsdag den 21. januar på grund af kursus.

Viborg Leksikon

Viborg Leksikon giver dig mulighed for at søge informationer frem om Viborgs historie.

Samlinger

Hvad finder du på Lokalhistorisk Arkiv?

Formidling af lokalhistorie

Foredrag, guidede ture, udstillinger m.m.

Tidslinie

Få et overblik over Viborgs tusindårige historie.

Viborg Lokalhistoriske Arkiv flytter

Viborg Lokalhistoriske Arkiv, der er et af Danmarks ældste arkiver, flytter til nye lokaler i Sct. Mogens Gade 5.

Efter knapt 40 år i museumsbygningen på Hjultorvet flytter Viborg Lokalhistoriske Arkiv nu adresse. Arkivets nye hjem bliver i Viborg Kommunes gule bygning i Sct. Mogens Gade 5 på anden sal.

Der har derfor været stor travlhed på Hjultorvet i den senere tid. Al arkivmateriale er pakket ned, og inventaret står klar til afhentning efter efterårsferien. Herefter venter en måneds arbejde med at indrette de nye lokaler, så arkivets gæster hurtigst muligt igen kan komme i gang med at grave ned i byens spændende historie.

Viborg Lokalhistoriske Arkiv får en placering på en af byens historisk fine adresser, og vi glæder os utroligt meget til at præsentere det nye arkiv for vores gæster”, udtaler Dan Ersted Møller, der er arkivleder og museumsinspektør på Viborg Museum.

Viborg Lokalhistoriske Arkiv kommer i Sct. Mogens Gade til at ligge tæt på det nye bymuseum, der åbner i Gråbrødre Kirke Stræde i 2021. Dørene åbner til de nye arkivlokaler tirsdag den 26. november klokken 13. Herefter kan gæster i vanlig stil bestille arkivmateriale og benytte læsesalen hver tirsdag, onsdag og torsdag fra klokken 13 til 16.

Arkivet har et mindre nærmagasin i Sct. Mogens Gade og desuden et stort, moderne fjernmagasin på Tagtækkervej. De arkivalier, som befinder sig på fjernmagasinet, kan bestilles ved at sende en mail til Viborg Lokalhistoriske Arkiv via vibark@viborg.dk. På hjemmesiden www.arkiv.dk er det muligt at få et overblik over, hvilke kulturhistoriske skatte man kan få lov at kigge i på Viborg Lokalhistoriske Arkiv.

Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte arkivleder Dan Ersted Møller på 93 59 80 01 eller via mail på dem@viborg.dk