Mordgådejagt i Domkirkekvarteret - Viborg Museum

Mordgådejagten - Det Sidste Kongemord

Til sommer kan du og din familie endnu engang deltage i en spændende og medrivende Mordgådejagt i Viborg Domkirkekvarter. Mordgådejagten er blevet til i et samarbejde mellem Nyt Viborg Museum og Skovgaard Museet. Konceptet er udviklet sammen med spiludviklere fra virksomheden HV?M.

Mordgådejagten, som vi har kaldt "Det sidste kongemord", er en helt ny og anderledes måde at formidle historie på i Domkirkekvarteret. Gåden fungerer som en portal til flere hundrede års medrivende historie i Viborg. En historie som både er lokal og national. 

"Det sidste kongemord" er målrettet familier med børn mellem 10 og 18 år. Det er er muligt at deltage i de weekender, helligedage og skoleferiedage, som ligger mellem lørdag den 1. maj og søndag den 29. august. Mordgådejagten udgår fra Skovgaard Museets have, Domkirkestræde 2, 8800 Viborg. Ved kiosken i haven vil grupperne modtage det materiale, de skal bruge på turen samt instrukser om, hvordan man som familie dykker ned i historien sammen. 

Kong Erik Klipping blev myrdet på Sankt Cæcilie nat i 1286 i Finderup uden for Viborg, og han blev begravet i Viborg Domkirke. Marsk Stig og otte andre mænd blev i 1287 kendt skyldige i mordet. Eftertiden har dog ikke været sikre på deres skyld. Historikere har helt op til det 20. århundrede gættet og gisnet, uden at gåden er blevet løst.

Noget tyder på, at der var et vidne til mordet, og siden har mange generationer af viborgensere holdt hemmeligheden levende og plantet spor i gaderne for at sikre, at sandheden engang kan komme frem.

Kan du skelne mellem sandt og falsk, mellem ærlighed og bedrag? Og kan din familie i fællesskab find frem til, om det var det magtbegær eller jalousi, der blev kongens endeligt?

 

Hvad: "Det sidste kongemord" - en Mordgådejagt i Viborgs Domkirkekvarter
Hvor: Start hos museumsværten ved kiosken i Skovgaard Museets have, Domkirkestræde 2, 8800 Viborg

Hvornår:
Fra 1. maj til 20. juni + 9. august til 29. august: kl. 10.00 til 16.00 i samtlige weekender og på helligdage
Fra 21. juni til 25. juni: kl. 13.00 - 17.00
fra 26. juni til den 8. august: kl. 10.00 til 17.00 alle dage   

Pris: 
Grupper på op til 6 pers. mandag til fredag 300,- kr.
Grupper på op til 6 pers. weekender og helligdage 350,-kr. 

OBS! Tilmelding er nødvendig.


Billetterne skal købes online her

 

OBS! NÅR I HAR GENNEMFØRT GÅDEJAGTEN FÅR I MULIGHED FOR AT DELTAGE I ÅRETS STORE KONKURRENCE,
OG VINDE EN OVERNATNING INKL. MORGENMAD PÅ NIELS BUGGES KRO!

Særligt tilbud til skoler - se her -->

Maleri:"De sammensvorne rider fra Finderup efter mordet på Erik Klipping Skt. Cæcilienat 1286", Otto Bache 1882