Seneste nyheder fra Nyt Viborg Museum

The French Kiss

THE FRENCH KISS - en udstilling under Viborg Animationsfestival

Aktuel udgravning - Arnbjerg

Forud for byggemodning i den nye bydel Arnbjerg foretager Viborg Museum udgravninger henover sommeren. Følg med i de spændende fund her på siden.

Her hvor vi mødes - vikingetidens magt og kult

Under Snapsting 2018 kan du og din familie komme med på en rejse tilbage til vikingetiden. Helt tilbage til det hellige sted på bakken, der blev kaldt Wibergh.

Pressemeddelelser fra Nyt Viborg Museum

Her kan du læse aktuelle pressemeddelelser fra Viborg Museum.

Tilmeld dig Viborg Museums nyhedsmail

Bliv abonnent på Viborg Museums nyhedsmail og modtag nyheder og gode historier fra museets verden fire gange om året.

Viborg Museums nye bog får flot anmeldelse

Viborg Museums første bog i museets nye bogserie har her i januar 2018 fået en flot modtagelse af anmelderen på historie-online.dk.

Viborg Museum præsenterer første bog i ny skriftsserie

Viborg Museum præsenterer en helt ny bog den 24. november 2017. Bogen hedder "Domkirkekvarteret i Viborg" og er første bog i skriftsserien "Viborgstudier".

Viborg Museums program for efterår og vinter 2017/18

Her er en oversigt over det planlagte program med onsdagsforedrag, specialarrangementer og aktiviteter for børn i efterår og vinterperioden 2017/18.

Udgravninger på Stænderpladsen, Toftum Næs og De fem Halder

Udgravningen ved Toftum Næs er afsluttet. Nu skal materialet bearbejdes. Udgravningen ved "De fem Halder" fortsætter indtil udgangen af 2017. Nye sonderende prøvegravninger skal bruges i rammeprojektet for det nye Domkirkekvarter.

Museet tager imod to nye adoptionsklasser fra Løgstrup Skole

Tirsdag den 26. september underskrev museumschefen og klasselærerne for to 4. klasser fra Løgstrup Skole ”adoptionspapirer” i forbindelse med klassernes nye AKSOM-samarbejde med Viborg Museum.

Nyt Viborg Museum i medierne

Hver uge året rundt er der nyhedshistorier om Nyt Viborg Museum i enten lokalpressen, de landsdækkende medier eller i fagpressen. Det er vi rigtig glade for, fordi nyhedsartiklerne er med til at understøtte museets opgave med at formidle vores arbejde.

Nationalmuseet på fransk visit for at hente danefæ

Nationalmuseet har været på lidt af et roadtrip i december for at indsamle alle de oldtidsfund, der er blevet indleveret til de danske museer i løbet af året og som måske kan kategoriseres som danefæ. I sidste uge gik turen forbi Viborg Museum.

Månedens detektorfund fra Viborg Museum

August 2018, Foto: Mikkel Kieldsen

Årets gang på samlinger

2017 var året, hvor et stort antal genstande fra museets samlinger blev vurderet, registreret og pakket ned. Samlingerne består af 120.000 genstande. I 2018 venter derfor en lige så omfattende og tidskrævende opgave for museets konservator.

#Historienkommer

THE FRENCH KISS

er en offentlig udstilling under Viborg Animationsfestival, som er åben hver dag i hele festivalugen og i ugerne efter.

Udstillingen byder velkommen til dristige og uafhængige instruktører, animatorer og visuelle udviklere fra Frankrig.

Sted: Hjultorvet 9, 8800 Viborg - i den gamle museumsbygning

Åbningstider:

Uge 39 - VAF festivalen (24-30. september)

Mandag:             17 – 21 (Åbning af VAF 2018)

Tirsdag-torsdag:  12 – 19

Fredag:               12 – 22 (Open by Night)

Lørdag-søndag:   10 – 17

Uge 40 (1-7. oktober)

Tirsdag-fredag      12 – 19

Lørdag-søndag:    10 – 17

Uge 41 (8-14. oktober):

Tirsdag-torsdag:     12 – 19

Fredag:                 12 – 22 Kulturnat)

Lørdag-søndag:     10 – 17

Uge 42 – efterårsferie - (15-21. oktober)

Tirsdag-lørdag:    10 - 17

Søndag:              Lukket – udstillingen slutter.

Rundvisninger til skoleklasser og andre interesserede grupper kan bestilles i dagtimerne (fra 9 – 17), kun ved booking.

Ring 87 55 49 00 hverdage 9 – 15, fredag 9 – 14.

Pris: 500 kr. (300 kr. for skoleklasser i Viborg Kommune).