NYT PROGRAM:
Spændende aktiviteter - forår og sommer 2019  

 

Kom med på opdagelse i Viborgs interessante historie. Oplev jættehøje, jernaldersysler og museets nye magasin. Få din kunsthunger mættet af skønne udstillinger på Hjultorvet.  

 

Så er vores nye program over det kommende halvårs aktiviteter på gaden. Du kan finde en trykt udgave af programmet på Viborg Bibliotekerne, lokalarkiverne og hos udvalgte kulturinstitutioner i byen.

Noget for enhver smag
Denne gang byder vi på en lang række interessante, guidede ture rundt til Viborgs mange smukke, historiske kringelkroge og åbne pladser.

Oplev eksempelvis fortællingen om sygehusets historie. På en anden bytur kan du se byens historie folde sig ud i kraft af arkitekt Søren Vig-Nielsens ikoniske bygninger. Du kan også tage med på en vandretur i Viborgs bykerne og høre friske historier, du måske ikke vidste, var en del af byens portfolio. 

Vi åbner også dørene ind til vores nye magasin på Tagtækkervej, og vi tænder ild i natten i jernalderlandsbyen på Hvolris. For slet ikke at tale om vores samarbejde med både Visuel HF, Fotodage Viborg 2019 og The Animation Workshop, der præsenterer nogle kraftfulde og super fine udstillinger i museumsbygningen på Hjultorvet.

 

PROGRAM FORÅR OG SOMMER (PRINTVENLIG)

 

13.-17. april
GRÆNSELAND 

AFGANGSUDSTILLING:
24 unge talenter fra Visuel HF præsenterer illustrationer, fotos, animation, tegneserier, computerspil, maleri og meget andet i deres afgangsudstilling. Fernisering den 12. april fra kl. 16-19.30.


STED

Viborg Museum, Hjultorvet 9 i Viborg

TID
kl. 9-16

PRIS
Gratis entré

Visuel HF udstilling.jpg

28. april
JÆTTESTUE OG TULSBJERGE

FORTIDSMINDEDAG:
Viborg Museum fejrer årets Fortidsmindedag med en tur til Tulsbjerge og Langmosehøj Jættestue. Vært på turen er museumsinspektør og arkæolog Ida Westh Hansen. Turen foregår i din egen bil. Der er begrænset mulighed for parkering ved de forskellige stoppesteder på turen. Derfor fylder vi bilerne op ved turens start fra kirkens p-plads. Undervejs besøger vi en flot velbevaret dobbelt-jættestue fra begyndelsen af bondestenalderen. Her hører vi om begravelsesritualerne i bondestenalderen og om, hvordan jættestuen senere blev begravelsesplads i jernalderen. Turen fortsætter til nogle af landets smukkest beliggende gravhøje i Tulsbjerge. Vi slutter ved kirken. Hvis vejret tillader det, kan du her nyde din medbragte kaffe. Børn er meget velkomne. Husk praktisk påklædning.


STED
Vi mødes ved Vester Tostrup Kirke, Kallestrupvej 100 i Tostrup

TID
Kl. 14-16

PRIS
Gratis 
 

 

Fortidsmindedag_Tulsbjerge.jpg

4.-26. maj
STATUS 19: DET BEDSTE DANSK FOTOGRAFI KAN PRÆSTERE 

FOTODAGE VIBORG 2019
For anden gang har Danmarks professionelle fotografer, organiseret i DJ:Fotograferne, sat sig for at lave en udstilling af det ypperste, de kan præstere: Et øjebliksbillede af dansk professionelt fotografi. Et dommerpanel har udvalgt 20 fotografier inden for hver af kategorierne Portræt, Reklame/Mode, Kommunikation/Formidling/Illustration, Kunst og Journalistik. Udstillingen er specielt sammensat til den gamle museumsbygning på Hjultorvet i Viborg. (Foto: Jasper Carlsberg)

STED
Det tidligere Viborg Museum, Hjultorvet 9, 8800 Viborg

TID
10-16 tirsdag - søndag (lukket mandag)

Ekstraordinært åbent: Open by Night 3. maj kl. 17-21

PRIS
Gratis entré

Fotodage1_Status 19 Jasper Carlsberg_ingen beskaering.jpg

22. maj
DE ANDRE HISTORIER 

BYVANDRING:
Tag med på en skøn eftermiddagstur i maj på gåben rundt i Viborgs gader. Viborgs bykerne gemmer på mange ukendte - men interessante og underholdende historier, der skal frem i lyset. Dagens guide er museumschef Brian Wiborg.

STED
Mødested foran den tidligere landsret, Gråbrødre Kirke Str. 3 i Viborg.

TID
Kl. 17-19

PRIS
Gratis

Byvandring_De andre historier2.JPG

7.-9. juni
GRAFISK FORTÆLLING 

AFGANGSUDSTILLING:
Grafiske Fortællere fra The Animation Workshop præsenterer deres finurlige, vidunderlige og interessante værker fra deres fire studieår. De 20 dimittender viser eksempler på deres arbejde med særligt fokus på deres store bachelorprojekt.

STED
Viborg Museum, Hjultorvet 9 i Viborg

TID 
Kl. 13-17

PRIS
Gratis

Grafisk fortaelling afgangsudstilling.jpg

11. juni
EN SYG(EHUS)-HISTORIE

Museumsinspektør for nyere tid, Peter H. Iversen, har netop færdiggjort en bog om Viborg Sygeshus' historie. Han inviterer derfor børn som gamle med på en byvandring i Viborg. På turen fortæller han historien om de første sygestuer i 1826 til det nye akuthospital i 2019.

STED
Mødested foran museet på Hjultorvet 9 i Viborg

TID
19-21

PRIS 
Gratis

Sygehusbog_pladsmangel sygeplejersker.jpg

15. juni
GENOPDAG DIN HISTORIE 

MUSEERNES DAG:
Viborg Museum fejrer Museernes Dag 2019 med en tur for hele familien ud på museets nye magasin. Kom med inden for i museets hjerte – vores samling. Opdag museet ’back-stage’ og få indblik i det kæmpestore arbejde, som finder sted på vores magasiner. Få svar på, hvad det vil sige at et museum bevarer og opbevarer genstande. 

STED
Tagtækkervej 9 i Viborg

TID
11-16

PRIS
Gratis

 

 

DSC_0173.JPG

23.-26. juni
JERNALDERSYSLER FOR BØRN 

SNAPSTING FOR BØRN:
I forbindelse med Snapsting for Børn 2019 arrangerer de gæve jernalderfolk fra Hvolris en række sjove og lærerige aktiviteter på Borgvold. Der er et særskilt forløb den 24., 25. og 26. juni fra klokken 9-14 kun for skoleklasser.

TID
13-16

STED
Borgvold i Viborg

PRIS
Gratis

Snapsting for born_jernaldersysler.jpg

1. juli - 9. august
JERNALDERFOLK PÅ HVOLRIS

LEVENDE LANDSBY:
I hele sommerperioden emmer Hvolris Jernalderlandsby af liv og glade dage. En række familier er flyttet ind i landsbyen for at prøve at leve, som man gjorde i jernalderen.

STED
Herredsvejen 135, 9632 Møldrup

TID
10-16

PRIS
Gratis for børn op til 18 år ifølge med en voksen. Voksne 60 kr.

Oplev sommer Hvolris Jernalderlandsby.jpg

15. august
SØREN VIG-NIELSENS VIBORG


BYVANDRING:

På en skøn sensommertur om aftenen kan du opleve, hvordan arkitekt Søren Vig-Nielsen har præget Viborgs arkitektur i det 19. århundrede.

STED
Mødested foran Viborg Teater, Gravene 23 i Viborg

TID
18.30-20

PRIS
Gratis

Byvandring_Soeren Vig Nielsens Viborg.jpg

16. august
FLAMMERNE DANSER PÅ HVOLRIS

ILD I NATTEN:
Den traditionsrige og sommerskønne begivenhed "Ild i natten" foregår som altid i Skulpturlunden med de mange kunstværker på Hvolris. Oplev, hvor smukt ilden farver aftenhimlen og sætter en dramatisk scene langs stierne i jernalderlandsbyen.

STED
Herredsvejen 135, 9632 Møldrup

TID
20-22

PRIS
Børn Gratis ifølge med en voksen. Voksne 60 kr.

  

Ild i natten Hvolris.JPG