DET SIDSTE KONGEMORD - Viborg Museum

TURE OG TILBUD

BRYG & BROSTEN

Hop med på alletiders skønne tur med dygtig guide. Oplev Viborgs historiske bydel og hør historier fra en svunden tid. Turen ender i Bryggerstuen. Her kan deltagerne smage på den lokale bryg.

DET SIDSTE KONGEMORD

Oplev det historiske Viborg sammen med dine venner eller din familie

DEN MYSTISKE GRAV

Gådekøretur for hele familien

SOMMERTURE MED VIBORG GUIDERNE

Gå med på en guidet tur og oplev spændende sider af Viborgs historie.

BOOK EN GUIDE I VIBORG

Ønsker I jeres egen personlige guide til at krydre turen til Viborg? Viborg Museum tilbyder i samarbejde med Viborg Guiderne et væld af spændende ture rundt i den historiske bykerne eller til historiske steder på Viborgegnen. Se vores turforslag her og book en g...

BOOK EN GUIDE TIL DE FEM HALDER

De fem Halder er borgruiner, herregårdspark og den skønneste natur. Og så emmer området af spændende historie. Book en guide til en oplevelsesrig tur til De Fem Halder.

WEBSHOP

Besøg Viborg Museums webshop


Det sidste Kongemord. Vi gentager successen fra 2020!

 

Kan I løse mysteriet: Hvem myrdede Kong Erik Klipping?

Covid-19 info: Deltagelse i denne mordgådejagt kræver IKKE gyldigt Corona-pas, men vi anbefaler naturligvis, at alle deltagere har en frisk negativ test. 

Mordgådejagten er for alle med hang til mysterier, gåder og medrivende historie. Og så er det en anderledes måde at opleve historien på i Viborgs skønne domkirkekvarter.

Historien:
Kong Erik Klipping blev myrdet på Sankt Cæcilie nat i 1286 i Finderup uden for Viborg, og han blev begravet i Viborg Domkirke. Marsk Stig og otte andre mænd blev i 1287 kendt skyldige i mordet. Eftertiden har dog ikke været sikre på deres skyld. Historikere har helt op til det 20. århundrede gættet og gisnet, uden at gåden er blevet løst.

Noget tyder nu på, at der var et vidne til mordet, og at mange generationer af viborgensere har holdt hemmeligheden levende og plantet spor i gaderne for at sikre, at sandheden engang kan komme frem.

Kan du skelne mellem sandt og falsk, mellem ærlighed og bedrag? Og kan I i fællesskab finde frem til, om det var magtbegær eller jalousi, der blev kongens endeligt?

Info:
 "Det sidste kongemord" er målrettet familier med børn mellem 10 og 18 år samt voksne grupper. Billetter bookes hjemmefra, og ellers begynder Mordgådejagten fra Skovgaard Museets have, Domkirkestræde 2, 8800 Viborg. Ved kiosken i haven vil I modtage det materiale, I skal bruge på turen samt instrukser om, hvordan I dykker ned i historien sammen.

Hvornår:
Fra 1. maj til 20. juni + 9. august til 29. august: kl. 10.00 til 16.00 i samtlige weekender og på helligdage
Fra 21. juni til 25. juni: kl. 13.00 - 17.00
fra 26. juni til den 8. august: kl. 10.00 til 17.00 alle dage 

Pris: 
Grupper på op til 6 pers. mandag til fredag 300,- kr.
Grupper på op til 6 pers. weekender og helligdage 350,-kr. 


Billetterne skal købes online her

 

VIND OVERNATNING PÅ NIELS BUGGES KRO!

NÅR I HAR GENNEMFØRT GÅDEJAGTEN FÅR I MULIGHED FOR AT DELTAGE I ÅRETS STORE KONKURRENCE,
OG VINDE EN OVERNATNING INKL. MORGENMAD PÅ NIELS BUGGES KRO!

 

Teambuilding / personalearrangement:

Mordgådejagten er en sjov og anderledes aktivitet for dig og dine kollegaer. I kan bruge den som et personalearrangement aften eller weekend.

Pris for en gruppe op til 12 personer er 1.600 kroner - inkl. kaffe og en mordgådedonut til alle. Pris per deltager udover 12 personer er 75 kr. 

Booking på vibmus@viborg.dk eller 87873838. 

 

 

Mordgådejagten er blevet til i et samarbejde mellem Nyt Viborg Museum og Skovgaard Museet. Konceptet er udviklet sammen med spiludviklere fra virksomheden HV?M.

 

Særligt tilbud til skoler - se her-->

 

Maleri:"De sammensvorne rider fra Finderup efter mordet på Erik Klipping Skt. Cæcilienat 1286", Otto Bache 1882