MORDGÅDEJAGT - Viborg Museum

TURE OG TILBUD

BRYG & BROSTEN

Hop med på alletiders skønne tur med dygtig guide. Oplev Viborgs historiske bydel og hør historier fra en svunden tid. Turen ender i Bryggerstuen. Her kan deltagerne smage på den lokale bryg.

MORDGÅDEJAGT

Oplev det historiske Viborg sammen med dine venner eller din familie med Viborg Museums mordgådejagt, Det Sidste Kongemord.

DEN MYSTISKE GRAV

Gådetur for hele familien

BOOK EN GUIDE I VIBORG

Ønsker I jeres egen personlige guide til at krydre turen til Viborg? Viborg Museum tilbyder i samarbejde med Viborg Guiderne et væld af spændende ture rundt i den historiske bykerne eller til historiske steder på Viborgegnen. Se vores turforslag her og book en g...

BOOK EN GUIDE TIL DE FEM HALDER

De fem Halder er borgruiner, herregårdspark og den skønneste natur. Og så emmer området af spændende historie. Book en guide til en oplevelsesrig tur til De Fem Halder.

PROGRAM 2021/2022

Se efteråret og vinterens program for 2021/2022

Mordgådejagten - Det sidste Kongemord

Mordgådejagten er for alle med hang til mysterier, gåder og medrivende historie. Og så er det en aktiv og sjov måde, at opleve historien på. 

Kan du skelne mellem sandt og falsk, mellem ærlighed og bedrag? Og kan I i fællesskab finde frem til, om det var magtbegær eller jalousi, der blev Kong Erik Klippings endeligt?

Historien:
Kong Erik Klipping blev myrdet på Sankt Cæcilie nat i 1286 i Finderup uden for Viborg, og han blev begravet i Viborg Domkirke. Marsk Stig og otte andre mænd blev i 1287 kendt skyldige i mordet. Eftertiden har dog ikke været sikre på deres skyld. Historikere har helt op til det 20. århundrede gættet og gisnet, uden at gåden er blevet løst. Noget tyder nu på, at der var et vidne til mordet, og at mange generationer af viborgensere har holdt hemmeligheden levende og plantet spor i gaderne for at sikre, at sandheden engang kan komme frem.

Egnet til:
Voksne og familier med børn mellem 10 -18 år.

Startsted:
Billetter bookes online. Mordgådejagten begynder fra Skovgaard Museets have, Domkirkestræde 2, 8800 Viborg. 

Hvornår:
Til Kulturnatten i Viborg 15. Oktober: kl. 15.00-21.30

Pris: 
75,-kr. per person. 


  

Firmatur


Mordgådejagten er en sjov og anderledes aktivitet for dig og dine kollegaer. I kan bruge den som et personale arrangement, som teambuilding, til sommerfesten eller til julefrokosten. Det er muligt at tage på tur både hverdage, aften eller weekend.

Prisen for en gruppe på op til 12 pers.: 1.600,- kr. inkl. kaffe og mordgåde-donuts.
Yderligere deltagere koster 75 ,- kr. per pers. 

Book dit firma arrangement på vibmus@viborg.dk eller 87873838.