Sommer med
Nyt Viborg Museum
udstillinger i byens rum

Rethink Religion
På sporet af Hans Tausen og reformationen i Viborg

 

HVAD:

Henover sommeren præsenterer Nyt Viborg Museum formidlingseventen ”Rethink Religion - på sporet af Hans Tausen og reformationen i Viborg”.

Det er en udstilling i byrummet, som stiller skarpt på Reformationen i anledning af 500-året for Martin Luthers offentliggørelse af de berømte 95 teser på kirkeporten i Wittenberg i Tyskland.

Nyt Viborg Museum har lavet seks døre med information. De seks døre har stået synligt i byrummet. I uge 32, 33 og 34 står dørene i henholdsvis Karup, Bjerringbro og Stoholm. De fortæller historien om Martin Luther og reformationen i Europa og i Danmark. Museets primære fokus i udstillingen er på den stærke, lokale historie om Hans Tausen og den danske reformations fødsel i Viborg.

HVOR:

Uge 32: Ved parkeringspladsen foran Karup Kirke
Uge 33: Ved parkeringspladsen foran Bjerringbro Idrætspark
Uge 34: Ved Stoholm Kirke

 

HVEM:

Viborg Katedralskole og Houlkærskolen har været med.

Udover museets egen formidling har elever fra Viborg Katedralskole og Houlkærskolen arbejdet med de seks temaer:
Magt, Tro, Frelse, Himmel & Helvede, Ægteskabet, Det gode kristne liv og Omsorg.
Det er der kommet både underholdende film og billeder ud af, som kan ses her på museets hjemmeside (klik her) og på facebook samt via QR-koder på informationsdørene.

 

 

Alletiders handelsby

 16. juni – 31. august 2017

HVEM:

Sommeren over præsenterer ca. 60 butikker stemningsmættede fotografier fra egen butik og byen, som den så ud engang.
Udstillingen er blevet til i et samarbejde mellem Viborg Museum og Viborg Handel.

HVAD:

Viborgs livlige handelsliv er lige så gammel som byen selv.
På Gammeltorv solgte grydepigerne potter, krukker og kander, mens mænd og heste stod tætpakket til hestemarkedet i Gravene. Kartoffeltyskere fra heden falbød søde kartofler, mens fiskere fra Hjarbæk langede røget fisk over disken.
I købmandsgårdene lå klipfisk stablet i bundter oven på tønder med sukker fra St. Croix og brændevinsankre. Købmandsgårdene blev med tiden afløst af talrige småbutikker: Kolonial, manufaktur, isenkram og skotøj. Fra 1950’erne blev der færre butikker, men den enkelte butik blev større. En moderne handelsby voksede frem.

HVOR: 

I og ved udvalgte butikker i midtbyens gå-gader