Arkivalierne flytter på nyt magasin - Viborg Museum

Arkivalierne flytter på nyt magasin

Sommeren i 2018 fik skimmelsvamp til at blomstre op i kældermagasinet på Hjultorvet. Derfor flytter vi nu museets arkivalier på plads i et nyt, moderne magasin.  


Sommerens øgede luftfugtighed resulterede i skimmelsvamp i kælderlokalerne, hvor museets arkivalier blev opbevaret. Heldigvis er arkivalierne ikke berørt direkte af skimmelsvampen. Der blev kun fundet skimmelspor på noget emballage. Arkivets brugere kan af sundhedsmæssige hensyn ikke låne materialet endnu. Det skal først renses og flyttes væk fra Hjultorvet for at ende på museets nye magasin på Tagtækkervej. Den proces er i fuld gang.

Se videoen om flytteprocessen

Leder af Lokalhistorisk Arkiv i Viborg - Dan Ersted Møller - fortæller i denne video om, hvordan museet flytter de mange tusinde arkivalier ind i de nye, moderne og beskyttede rammer på Tagtækkervej.

   

 

 

Museernes dag 2019 - kom og se vores nye magasin

 

Den 15. juni kl. 12 – 16 er Viborg Museum en del af Museernes Dag i Region Midtjylland.

Under temaet ”Genopdag din historie” inviterer vi alle interesserede indenfor på museets nye museumsmagasin på Tagtækkervej 9 i Viborg

Her kan alle gæster opleve, hvordan vi dagligt arbejder med bevaring og opbevaring af vores fælles kulturarv her i kommunen. Det er muligt at se (eller gense) nogle af de fine ting, som vores samling på 120.000 genstande består af.

Nærmere program for dagen følger her på hjemmesiden i løbet af foråret!