LEDIGE STILLINGER - Viborg Museum

KONTAKT VIBORG MUSEUM

ADMINISTRATION

Viborg Museum, Sct. Mogens Gade 5, 2. sal 8800 Viborg, Telefon 87 87 38 38, E-mail: vibmus@viborg.dk Telefonen er åben for henvendelse mandag til torsdag kl. 8.00 - 15.00, fredag kl. 8.00 - 13.00. Klik her for flere data

LEDELSEN

Kontakt ledelsen

TEAM ARKÆOLOGI

Kontakt Team Arkæologi

TEAM FORMIDLING

Kontakt Team Formidling

TEAM SAMLING

Kontakt Team Samling

TEAM FORSKNING

Kontakt Team Forskning

TEAM HVOLRIS

Kontakt medarbejdere ved Hvolris Jernalderlandsby.

LEDIGE STILLINGER

Ledige stillinger på Viborg Museum

VIBORG MUSEUMSFORENING

Viborg Museumsforening

Vil du være med til at gøre Viborg Museum til et fantastisk sted for skolebørn?

 

Viborg Museum søger en læreruddannet projektleder til en nyoprettet stilling. Din opgave bliver at udvikle en ny og ambitiøs skoletjeneste og give skolebørn en uforglemmelig og lærerig oplevelse på Viborg Museum.

 

En ny og ambitiøs skoletjeneste skal udvikles

Viborg Museum står midt i spændende forandringer. Snart skal et nyt og moderne bymuseum åbnes i Domkirkekvarteret, og en række ambitiøse udviklingsprojekter er sat i søen. Et af dem er en ny skoletjeneste. I 2017 blev museets tidligere skoletjeneste sat på vågeblus, da det gamle Viborg Museum lukkedes. Nu skal en ny skoletjeneste udvikles med en række nye læringsaktiviteter. I første omgang i tilknytning til det nye bymuseum og på De Fem Halder, mens det på sigt er tanken, at skoletjenesten skal udvikle og koordinere aktiviteter på alle museets besøgssteder og på en række kulturarvssteder i det åbne land.

 

Formålet med den nye skoletjeneste har vi beskrevet i en ny vision. Den korte version er, at vi vil styrke børn og unge til livet som dannede individer og demokratiske borgere. Samtidig vil vi skabe en skoletjeneste, som passer som hånd i handske til Viborg Kommunes vision om at have Danmarks bedste Åben Skole. Så for nu bare at sige det, som det er: Det her er hjerteblod for os, og vi har brug for en ligesindet, der kan realisere skoletjenestens formål.

  

Jobbet er varieret og udfordrende

Som projektleder vil du opleve, at udvikling af læringsforløb målrettet skolernes læringsmål for mellemtrin og udskoling til det nye bymuseum vil fylde mest på skrivebordet de første 2-3 år. Du vil også blive involveret i udviklingen af nogle af udstillingerne til bymuseet, og der skal desuden udvikles nye læringsforløb til De Fem Halder. Undervejs er det også dig, der gennemfører allerede eksisterende forløb for skoleklasser. Det vil typisk være byvandringer i Viborg eller vores populære mordgådejagt, Det sidste Kongemord. Så du skal både udvikle og gennemføre læringsforløb, og du skal være lige motiveret for begge dele.

 

Vi forestiller os, at du passer nogenlunde på denne beskrivelse

Det er vigtigt for os, at du har en uddannelse som lærer, at du har linjefag i historie, og at du har undervist i historie i en del år. Du behøver ikke vide en masse om Viborgs historie på forhånd.

Vi er desuden på udkig efter en stærk faglig profil, som har veludviklede didaktiske og pædagogiske evner, og som formidler dygtigt både i tale og på skrift. Du har samtidig flair for IT og har evne og lyst til at bruge digitale redskaber i din undervisning.  

 

Vi er også interesseret i en projektleder, som i løbet af sin karriere har påtaget sig udviklingsopgaver eller ledelsesprægede opgaver. Du har desuden været opmærksom på at blive kompetenceudviklet og opdateret på udviklingen inden for dine fagområder og på digitale læringsredskaber.

 

Du er et menneske, som har det godt med forandringer og kan lide at samarbejde med en gruppe meget dedikerede og fagligt dygtige mennesker. Det betyder, at ord som tværfaglighed, samskabelse og kreativitet rimer på din tilgang til udviklingsprojekter. Du er mere social end solo, og du er mere nysgerrig på forandringer end fornægtende. Og så kommer det nok ikke som en overraskelse, at du skal fyldes af energi i samværet med skolebørn, og at der tændes en gnist i dig, når historien er nær.

 

Vi tilbyder dig et job på en rigtig god arbejdsplads

Når man arbejder på Viborg Museum, kan man forvente, at det bliver spændende, udfordrende, sjovt og travlt. Du får nogle skønne kollegaer, som hver dag arbejder dedikeret med kulturarven. Du får også en arbejdsplads lige midt i Domkirkekvarteret i Viborg. Vores organisation er delt op i fire teams. Du kommer til at arbejde på tværs af dem alle, men vil fagligt referere til formidlingsinspektøren og i øvrigt til museumschefen. Du kan samtidig forvente at blive udvist stor tillid til at løse dine opgaver selvstændigt, og du vil opleve en organisation præget af værdiledelse med klangbund i værdierne mangfoldighed, ordentlighed, dygtig og mod. Det er værdier, vi mener og handler efter.

Du kan se mere om Viborg Museum på www.viborgmuseum.dk.

 

Det formelle

Stillingen som projektleder ønskes besat pr. 1. august 2022. Den er på 37 timer pr. uge. Løn- og ansættelsesforhold sker i henhold til gældende overenskomst mellem Danmarks Lærerforening og det kommunale område. Yderligere oplysninger fås hos formidlingsinspektør Rikke Johansen Smidt eller museumschef Brian Wiborg på 87873838.

Ansøgning med CV, eksamensbevis og relevante referencer sendes elektronisk via Viborg Kommunes hjemmeside senest 15. maj. Der afholdes ansættelsessamtaler i to runder den 24. maj og den 30. maj.

Der er krav om en ren børneattest, og du skal have kørekort til almindelig bil.

 

Søg jobbet her: Viborg Museum søger projektleder til ny skoletjeneste - Viborg Kommune (emply.net)

 

Sommerferiejob - vil du være vært for Viborg?

 

Brænder du for at være i kontakt med mennesker og inspirere gæster – både lokale og udenlandske – til at få de bedste oplevelser i og omkring Viborg? Kan du levere god og nærværende service med et smil - og kan du lide at løse opgaver på egen hånd? Så kan DU være vores nye kollega i sommeren 2022 i Viborg Museums turistservice!
Viborg Museum søger værter til at bemande vores turistservice i Skovgaard Museets Have i det centrale Viborg i perioden ultimo juni til ultimo august.

Du skal som medarbejder være med til at:

  • servicere turister med information og inspiration om museet, overnatningsmuligheder, spisesteder, events, shopping osv.
  • udlevere brochurer og destinationsguider
  • sælge is og kaffe fra kiosken
  • sende gæster afsted på gådejagter og guidede ture i området.

Du vil få en grundig oplæring i alle aspekter af turistservice-funktionen og vil aldrig stå alene med opgaverne.

Kan du sætte flueben ved disse beskrivelser af dig selv?

  • du er bosiddende i Viborg, eller har et generelt godt kendskab til byen
  • du er imødekommende og taler i øjenhøjde med både unge og ældre
  • du taler dansk og engelsk og gerne tysk (ikke et krav)
  • kan arbejde ml. 20 og 37 timer om ugen fra ultimo juni til ultimo august


Du vil igennem hele perioden få arbejdsplads i kiosken i Skovgaard Museets Have ved Domkirkepladsen. Arbejdstiden er 3-6 vagter om ugen fra 9.30-17.30.
Synes du, det lyder som det perfekte sommerjob, så har du fuldstændig ret! 😊 Så kom og bliv vores sommerkollega og få en masse sjove oplevelser med os i byens skønneste lille have.

Ansættelsesperiode: 30. juni – 28. august 2022
Løn: Efter HK’s overenskomst

 

Søg jobbet her: Jobannonce (jobnet.dk)