Spændende foredrag i Viborg - Viborg Museum

Det sker i 2024

FOREDRAG

Foredrag i efteråret og vinteren 2023-2024

GUIDEDE SOMMERTURE

Tag med på en række inspirerende sommerture under åben himmel, når Viborg Museum og Viborg Guiderne inviterer dig ud til en perlerække af guidede ture i Domkirkekvarteret, De fem Halder, Hærvejstæppet og mange flere.

OPLEV VIBORG MED GUIDE

Viborg Museum tilbyder i samarbejde med de dygtige Viborg Guider, et væld af spændende byvandringer i det historiske Domkirkekvarter, på De Fem Halder ved Hald Ruin, Kongens Hus osv. Book en guide og se alle vores turforslag her.

BILUDSTILLING

Åben biludstilling - glæd dig til en aften fyldt med passion, fortællerglæde og bilnørderi.

BUSTURE OM FANTASTEN VON KAHLEN

Guidet bustur om fantasten Von Kahlen

HÆRVEJEN VED MOSTGÅRD BÆK

Fortidsmindedag ved Hærvejen ved Mostgård Bæk

BRYG & BROSTEN

Hop med på Bryg og Brosten i Viborgs historiske bydel og hør historier fra en svunden tid. Turen ender på Viborg Bryghus med en ølsmagning med seks forskellige varianter.

GÅDEJAGTEN - DEN MYSTISKE GRAV

Gådejagt for familier

GÅDEJAGTEN NIELS BUGGES FORBANDELSE

Gådejagt for hele familien

SNAPSTING

Kom og vær med, når Viborg Museum byder op til samtale- og kultursalon i Amtmandens Have.

MORDGÅDEJAGT

Oplev det historiske Viborg sammen med dine kollegaer, venner eller familie med Viborg Museums mordgådejagt, Det Sidste Kongemord.

BORGE & BRUNCH

Borge & Brunch på De fem Halder

HVOLRIS JERNALDERLANDSBY

Så snart man ser ud over landskabet ved Hvolris og træder ind i jernalderlandsbyen sænker skuldrene sig. Man træder ind i en anden tid og oplever et helt andet tempo.

         Sidste nyt fra De fem Halder


Få steder i Danmark kan du opleve noget lignende – tre voldsteder og to herregårdspladser i slentreafstand og så ovenikøbet i et utroligt spændende og smukt naturområde. I aftenens foredrag fortæller middelalderarkæolog Jesper Hjermind sidste nyt om borge og herresæder, riddere og herremænd, bønder og borgknægte, krydret med utallige billeder.  Der indflettes også fortællinger om det store arbejde, der nu har gjort området til et skattet og velbesøgt udflugtsmål. 

HVORNÅR: 28. februar 2024 kl. 19-21
HVEM: Middelalderarkæolog Jesper Hjermind
HVOR: Sortebrødrehus, St. Sct. Mikkels Gade 12, 8800 Viborg
PRIS: 75 kr.8. Foto.JPG

Vindelev-skatten - Odin og hans mænd

 

Et stort guldfund fra Vindelev har givet anledning til nyfortolkninger af jernalderen. Nye runer har afsløret, at de fundne guldstykker indgik i en kompleks sammenhæng, hvor krigsherren eller kongen brugte guldet til at vise, hvem han var. Det er dog en gåde, hvorfor nogle af stykkerne er bevidst ødelagte. Alle er nedlagt i begyndelsen af 500-tallet, hvor andre kilder beretter om vulkanske katastrofer og pest. Foredraget ser på en mulig sammenhæng. 

HBORNÅR: 13. marts 2024 kl. 19-21
HVEM: Forskningschef, ph.d. Mads Ravn, Vejlemuseerne
HVOR: Sortebrødrehus, St. Sct. Mikkels Gade 12, 8800 Viborg
PRIS: 75 kr.9. foto.jpg