DOMKIRKEKVARTERET 

Et magtcentrum i Viborg igennem 1000 år.

Domkirkekvarteret

 

Domkirkekvarteret er en attraktion i Viborg. Området indtager en vigtig plads i danmarkshistorien, og rummer nøglen til at forstå det moderne Danmarks tilblivelse og monarkiets, kirkens, retsstatens og demokratiets udvikling i 1000 år.

 

Domkirkekvarteret er Viborgs og Jyllands hjerte. Viborg har haft rollen som magtcenter, samlingssted og åndeligt midtpunkt gennem mere end tusind år. Viborgs historie er hele Danmarks historie og derfor vedkommende langt ud over Viborgegnens grænser. 


GUIDET TUR I DOMKIRKEKVARTERET

Viborg Museum og Viborg Guiderne tilbyder guidede tur i de historiske omgivelser i Domkirkekvarteret i Viborg. Viborgs historiske bykerne er nemlig ganske unik. Smukke bygninger, pladser og grønne pletter krydret med gode historier, der vælter frem fra alle sprækker: Kongehyldninger, Snapsting, Reformationen og meget mere. Læs mere om vejledning i Domkirkekvarteret   HISTORISKE RAMMER

Den tidligere Vestre Landsret og det gamle rådhus står som to store og fornemme tomme nabobygninger til Domkirken. De tomme bygninger giver en unik chance for at skabe de fysiske rammer for et nyt kulturelt tilbud uden sidestykke i Danmark. Et tilbud, der kan vække næste generations nysgerrighed og fortælle om vores fælles rødder og den kultur- og danmarkshistorie, som har sit afsæt i Viborg.

 

VISIONEN

I sensommeren 2014 formulerede en bred kreds af interessenter med viden om og tilknytning til Domkirkekvarteret en vision, som danner grundlag for arbejdet med en helhedsplan for Domkirkekvarteret. 
Du kan læse hele visionen her.
 


LÆS MERE OM DOMKIRKEKVARTERET

Viborg Museum præsenterede i 2018 første bind i bogserien "Viborgstudier".  Første bog går i dybden med Domkirkekvarterets spændende og farverige historie. Bogen kan købes i museets webshop.

KØB BOGEN DOMKIRKEKVARTERET I VIBORG

Send os en mail på vibmus@viborg.dk med antal, navn og adresse. Vi sender også gerne ved betaling af fragt.

 

VisitViborg_Gråbrødre_Kloster_praktikant.jpg