White Hole Theater - Viborg Museum

Virtuel teateroplevelse med historisk vingesus

 

White Hole Theater er Viborgs nye teater. White Hole Theater laver teater i krydsfeltet mellem den virtuelle og den fysiske virkelighed, det som kaldes for metaverset. White Hole Theaters store satsning er forestillingen 3 KINGS, som får premiere på Stænderpladsen og i virtual reality i sommeren 2024. Den stort anlagte forestilling fortæller den spændende historie om kampen mellem de tre konger Svend, Knud og Valdemar i midten af 1100-tallet. Det er en historie om magt, misundelse og hævn, der udspiller sig i en tid, hvor kristendommen og kirken buldrer frem. Historien begynder med et kongevalg på Stænderpladsen i 1146 og slutter med et stort slag ved Grathe Hede syd for Viborg, hvor Valdemar vinder og bliver enehersker over Danmark. Viborg er gentagne gange undervejs i begivenhedernes centrum.

Jakob Tekla Jørgensen er kunstnerisk leder af White Hole Theater og samtidig manuskriptforfatter på 3 KINGS. For ham er det vigtigt, at være så historisk korrekt som muligt, når man fortæller historien. "Selv om vi laver fiktion, får vi en masse foræret, hvis vi prøver at komme så tæt på de historiske fakta som vi kan. Mit håb er at vi ved at give vores bud på hvad der skete, giver publikum følelsen af at den fysiske virkelighed udvides, og at det efterfølgende vil føles anderledes, når man går en tur gennem Viborgs snævre gader.

Til at rekonstruere Viborg i 1146 har White Hole Theater derfor arbejdet tæt sammen med Viborg Museum, som med deres ekspertviden har kunnet sige hvad vi ved og hvad vi ikke ved om tiden.

Allerede under Snapstinget i juni 2021 vil publikum kunne opleve en smagsprøve på 3 KINGS og på Viborg anno 1146, når White Hole Theater opfører virtual reality-forestillingen Arnolds spådom. Følg med i dagspressen og her på museets hjemmeside for yderligere informationer, når vi nærmer os Snapstingsugen.