Guidede ture i Viborg - Viborg Museum

Det sker i 2024

SNAPSTING

Kom og vær med, når Viborg Museum byder op til samtale- og kultursalon i Amtmandens Have.

GUIDEDE SOMMERTURE

Tag med på en række inspirerende sommerture under åben himmel, når Viborg Museum og Viborg Guiderne inviterer dig ud til en perlerække af guidede ture i Domkirkekvarteret, De fem Halder, Hærvejstæppet og mange flere.

OPLEV VIBORG MED GUIDE

Viborg Museum tilbyder i samarbejde med de dygtige Viborg Guider, et væld af spændende byvandringer i det historiske Domkirkekvarter, på De Fem Halder ved Hald Ruin, Kongens Hus osv. Book en guide og se alle vores turforslag her.

BRYG & BROSTEN

Hop med på Bryg og Brosten i Viborgs historiske bydel og hør historier fra en svunden tid. Turen ender på Viborg Bryghus med en ølsmagning med seks forskellige varianter.

GÅDEJAGTEN - DEN MYSTISKE GRAV

Gådejagt for familier

GÅDEJAGTEN NIELS BUGGES FORBANDELSE

Gådejagt for hele familien

MORDGÅDEJAGT

Oplev det historiske Viborg sammen med dine kollegaer, venner eller familie med Viborg Museums mordgådejagt, Det Sidste Kongemord.

BORGE & BRUNCH

Borge & Brunch på De fem Halder

HVOLRIS JERNALDER

Så snart man ser ud over landskabet ved Hvolris og træder ind i jernalderen sænker skuldrene sig. Man træder ind i en anden tid og oplever et helt andet tempo.

BOBLER OVER VIBORG

Bobler over Viborg

         Guidede ture for grupper


Book en guide og få mere ud af dit besøg i Viborg. Vores guider er både vidende og veltalende og kan give din gruppe en helt særlig oplevelse. Vælg en af vores klassiske ture, eller skræddersy din egen. Kontakt os på booking@viborg.dk med dine ønsker min. 14 dage i forvejen eller ring på 8787 3838 mandag, onsdag og fredag kl. 9-13.

 

 

 

 

Byvandring i Domkirkekvarteret


Mærk stemningen i Viborgs historiske bykerne, der er noget helt specielt. Smukke bygninger, brostensbelagte pladser og grønne pletter krydret med gode historier, der vælter frem fra alle sprækker. På denne tur kommer du omkring kernen af Viborgs opståen under navnet Wibergis – det hellige bjerg.

Turen fører dig gennem 1000 års historie med alt fra kongehyldninger, snapsting, kampen om kirken, retshistorien og meget mere.

TID: ca. 1½ time
PRIS: kr. 700

 

Maagaardphotos-113.jpg

Byvandring i Domkirkekvarteret med besøg i Viborg Domkirke


Kombiner den klassiske byvandring i Viborgs domkirkekvarter med et besøg i Viborg Domkirke, hvor man bl.a. kan opleve Joakim Skovgaards fantastiske fresker og Erik Klippings gravsted. Turen er betinget af, at Viborg Domkirke er åben og tilgængelig.

TID: ca. 1½ time
PRIS: kr. 950 (inklusive entré til Viborg Domkirke)

Kirken har åbent for gæster:
1. okt.-30. april kl. 11-15.00
1. maj-30. sept. kl. 11-17.00

 

Viborg Domkirke - Jesper Maagaard.jpg

De Fem Halder - borgruiner, voldsteder og skøn natur


Smukkere natur findes ikke mange steder i Danmark end ved Hald Sø syd for Viborg. Og tilmed er området fyldt med markante historiske spor fra 800 års dramatisk historie. Tag med på en helt særlig vandring til bl.a. Hald Slots ruin og hør om Niels Bugges borg, Jørgen Friis og reformationen og meget mere.

Turen kræver fornuftigt fodtøj og er ikke handicapvenlig.

TID: ca. 1½-2 timer
PRIS: kr. 900

Politiken & Berlingske har givet De fem Halder 5/6 stjerner

 

hald slot_sommerdag_Jesper Maagaard-31 (1).jpg

1000 års retshistorie i Viborg


Gennem 1000 år har Viborg haft en vigtig position i dansk retshistorie. På turen gennem Viborgs historiske bykerne kan man opleve nogle af de steder, hvor denne historie har udspillet sig og høre om middelalderens landsting, 1700-tallets offentlige afstraffelser og retsopgøret efter 2. verdenskrig.

TID: ca. 1½ time
PRIS: kr. 900

 

 

 

Retsopgøret_Stænderpladsen i Viborg.jpg

Søndermarkskirken og Hærvejstæppet


Oplev Hærvejens historie på 10 meter. I Viborgs moderne rundkirke, Søndermarkskirken, hænger Hærvejstæppet, som i broderet form fortæller Hærvejens historie. Det er et enestående kunstværk lavet af millioner af de fineste sting. Hør historien og oplev også kirken.

TID: ca. 1 time
PRIS: kr. 700 op til 35 pers. / kr. 1000 op til 70 pers.

 

 

 

VisitViborg_Hærvejstæppet_fotograf Anne Mette Kleis-Kristoffersen.jpg

Hans Tausen og reformationen


Viborg var den katolske kirkes jyske højborg. Men i 1525 kom munken Hans Tausen til byen, og få år efter var Viborg efter dramatiske begivenheder en lutheransk by. Gå med i Hans Tausens fodspor og oplev historien i Viborg.

TID: ca. 1½ time
PRIS: Pris: kr. 700

 

 

 

0DD_3399.jpg

Duft lyngen i Kongenshus Mindepark


Kom med på en spændende vandring gennem den vilde hedes opdyrkning til frugtbar landbrugsjord. De første spæde spadestik til opdyrkningen af heden blev taget i 1700-tallet. På denne guidede tur oplever du Kongenshus Mindepark, dufter lyngen og hører masser af spændende fortællinger. Mindeparken blev opført i 1937 til minde om de modige mennesker, som opdyrkede den golde og øde hede.

Turen kræver fornuftigt fodtøj og er som udgangspunkt ikke handicapvenlig.
Der er P-pladser ca 1,5 km efter Kongenshus Hotel ved Mindedalen. 

TID: ca. 1½-2 timer
PRIS: kr. 900

TIP! Hvis I vil vide mere om kartoffeltyskerne og hedens opdyrkning, kan I med fordel besøge Kartoffeltyskermuseet i Grønhøj.

 

 

kongenshus-hede-mindepark-viborg-foto-jesper-maagaard.jpg

Retsopgøret efter 2. verdenskrig – henrettelserne i Undallslund


Plantagen Undallslund ved Viborg kom til at spille en særlig rolle i efterkrigsårene. Her blev 16 danskere henrettet for landsforræderi efter 2. verdenskrig. På turen vil man se nogle af de steder i plantagen, der knytter sig til både besættelsestiden og retsopgøret og høre historien herom. Turen er ikke egnet for børn.

TID: ca. 1½ time
PRIS: kr. 1350

Obs: Der pålægges 25 % på helligdage.

 

lansforrædderne.jpg

sØnæs


Byparken sØnæs i Viborgs sydlige del er et visionært klimaprojekt, hvor miljø, vandrensning, klimasikring, rekreative muligheder og naturhensyn går hånd i hånd. Oplev området og hør historien om den gamle dyrskueplads, fodboldbanerne, anlæggelsen af det nuværende anlæg og forbindelsen til søen.

TID: ca. 1 time
PRIS: kr. 700

 

 

 

sØnæs.jpg

Inspirationskatalog for tur-arrangører og personalegrupper

Find inspiration til Jeres næste personale-arrangement, familietur eller teambuilding i kataloget her.

 

 

 

B2B katalog gif.gif

Generel information

Max 25 gæster pr. guide.

Mødested og betalingsoplysninger oplyses ved bookingbekræftelse.

Booking via vibmus@viborg.dk eller på 87 87 38 38. 

Alle ture kan bookes på dansk, engelsk og tysk.