Haldladen - nyt besøgssted under Viborg Museum - Viborg Museum
Haldladen

Haldladen – nyt besøgssted på Viborg Museum


Den 1. september 2022 var en mærkedag for Viborg Museum. Den dag overtog vi ansvaret for formidlingen i Haldladen og på De fem Halder generelt. Det er skønt, at vi nu har fået et nyt og spændende besøgssted. Vi glæder os rigtig meget til at lære stedet at kende på en ny måde og ikke mindst til at udfolde nogle af de idéer og planer, vi har for formidlingen.

 

På den lidt længere bane skal vi have udviklet en ny udstilling i Haldladen. Den nuværende, som projektet De fem Halder står bag, er tænkt som en midlertidig udstilling. Det er derfor planen, at vi på museet om nogle år skal åbne en ny udstilling af mere permanent karakter. Vi har tyvstartet lidt med at sætte en film i produktion, som skal give gæsterne en introduktion til historien på Halderne. Lige nu kan man se en kort version af den endelige film, som vi forventer er færdig i slutningen af 2022.

 

Fra Haldladen laver vi også andre aktiviteter. I oktober lancerede vi en ny gådejagt, Niels Bugges Forbandelse, for familier. Den havde stor succes i efterårsferien, hvor de fleste dage var udsolgte. Derudover har vores nye skoletjeneste lavet tre læringsforløb til skoleklasser, og sammen med Viborg Guiderne laver vi mange guidede ture for lokale grupper og turister.

 

Fremtiden ser lys ud på De fem Halder.