Kend dit land! - Et godt tilbud til alle 4. klasser

Med "Kend dit land" får danske skoleelever i 4. klasse mulighed for at stifte bekendtskab med Danmarks mangfoldige natur, kultur og historie.

Viborg Museum agerer i lighed med en lang række andre kulturinstitutioner værter, når landets 4. klasseelever inviteres med på busture rundt i det ganske land. Formålet med turene er at øge børns kendskab til den alsidige kultur, natur og historie, som Danmark rummer.

15 ture er på spil
Der er til projektet blevet udviklet 15 ture på kryds og tværs af landet. Disse ture rummer hver en lang række besøgssteder, der kan vælges imellem. På den måde kan turene sammensættes til en Kend dit land-tur, der passer til et specifikt undervisningsfokus.

Turkatalog og hjemmeside
Nederst på denne side kan du læse om Viborg Museums tur. Du kan også læse meget mere om skoletilbudet på denne hjemmeside www.kendditland.dk  Der er også produceret et turkatalog, hvor du kan læse mere om de forskellige kombinationsture: Turkatalog: Kend dit land

Et nationalt projekt
Projektet er et samarbejde mellem stat og kommuner. Staten yder tilskud til turene, udarbejder turforslag og undervisningsmateriale og står for kommunikation. Kommunerne står for al øvrig planlægning og gennemførelse af turene, herunder bookning af busser, overnatning og besøgssteder.

VIBORGS HISTORIE GENNEM 1000 ÅR

Tema: På byvandring gennem Kongernes Viborg – historier om middelalderens kongehyldninger i Viborg.

Vi går en tur gennem Viborgs gader og pladser og opdager sammen, hvordan der i byen er spor efter middelalderens og renæssancens danske konger. Vi ser, hvor
kongerne blev hyldet i Viborg. Vi snakker om, hvad kongehyldning betyder, og hvordan det foregik. Vi besøger kongens kammer og diskuterer, hvad det betød for viborgenserne at bo i en kongeby, og vi prøver at finde svar på, hvorfor byen ikke længere har den status.

Booking:

Kontakt Susanne Nielsen, susni@viborg.dk eller tlf. 20 96 43 82.
Telefontid mandag til torsdag kl 9-15, fredag kl 9-13.

Tilmeldingsfrister

Tilmeldingsfristen for ture i 1. halvår
af skoleåret er 1. august 2019.

Tilmeldingsfristen for ture i 2. halvår af
skoleåret er 1. november 2019.

Adresse: Hjultorvet 9, 8800 Viborg

Besøg: 1,5 time (tilrettelagt forløb)

Pris:
600 kr. pr. klasse for skoler fra Viborg Kommune og