Om Domkirkekvarteret - Viborg Museum

Om Domkirkekvarteret

Mød Danmarkshistorien i Viborg

Guidede ture for grupper

Klassisk historisk byvandring med guide - få den helt store fortælling om Viborg.

Guidede sommerture

Tag med på en række inspirerende sommerture under åben himmel, når Viborg Museum og Viborg Guiderne inviterer dig ud til perlevifte af guidede ture i Domkirkekvarteret, De Fem Halder, Hærvejstæppet, Kongens Hus og mange flere.

Oplev Viborg på egen hånd

Tag familien med på en gåtur på egen hånd i det historiske Domkirkekvarter


Om Domkirkekvarteret


Domkirkekvarteret er en attraktion i Viborg. Området indtager en vigtig plads i danmarkshistorien, og rummer nøglen til at forstå det moderne Danmarks tilblivelse og monarkiets, kirkens, retsstatens og demokratiets udvikling i 1000 år. 

 

Domkirkekvarteret er Viborgs og Jyllands hjerte. Viborg har haft rollen som magtcenter, samlingssted og åndeligt midtpunkt gennem mere end tusind år. Viborgs historie er hele Danmarks historie og derfor vedkommende langt ud over Viborgegnens grænser. 


Guidet tur i Domkirkekvarteret


Viborg Museum og Viborg Guiderne tilbyder guidede tur i de historiske omgivelser i Domkirkekvarteret i Viborg. 
Viborgs historiske bykerne er nemlig ganske unik. Smukke bygninger, pladser og grønne pletter krydret med gode historier, der vælter frem fra alle sprækker: Kongehyldninger, Snapsting, Reformationen og meget mere. 

Book en guidet tur i Domkirkekvarteret.


Historiske rammer 


Den tidligere Vestre Landsret og det gamle rådhus står som to store og fornemme tomme nabobygninger til Domkirken. De tomme bygninger giver en unik chance for at skabe de fysiske rammer for et nyt kulturelt tilbud uden sidestykke i Danmark. Et tilbud, der kan vække næste generations nysgerrighed og fortælle om vores fælles rødder og den kultur- og danmarkshistorie, som har sit afsæt i Viborg.

 

Visionen


I sensommeren 2014 formulerede en bred kreds af interessenter med viden om og tilknytning til Domkirkekvarteret en vision, som danner grundlag for arbejdet med en helhedsplan for Domkirkekvarteret. 
Du kan læse hele visionen her.
 

 

Bliv klogere på Domkirkekvarteret


Viborg Museum præsenterede i 2018 første bind i bogserien "Viborgstudier". 
 Første bog går i dybden med Domkirkekvarterets spændende og farverige historie. Bogen kan købes for 195 kr. ved at sende en mail til vibmus@viborg.dk. 

kongehyldningsmonumentet-jesper-maagaard.jpg