Det sker i Viborg for børn - sommeraktiviteter i Viborg for familier - Viborg Museum

Det sker i 2024

POP-UP FORMIDLING I DOMKIRKEKVARTERET

Pop-up formidling omkring Domkirkekvarteret og Museum Wibergis

GÅDEJAGTEN NIELS BUGGES FORBANDELSE

Gådejagt for hele familien

GUIDEDE SOMMERTURE

Tag med på en række inspirerende sommerture under åben himmel, når Viborg Museum og Viborg Guiderne inviterer dig ud til en perlerække af guidede ture i Domkirkekvarteret, De fem Halder, Hærvejstæppet og mange flere.

OPLEV VIBORG MED GUIDE

Viborg Museum tilbyder i samarbejde med de dygtige Viborg Guider, et væld af spændende byvandringer i det historiske Domkirkekvarter, på De Fem Halder ved Hald Ruin, Kongens Hus osv. Book en guide og se alle vores turforslag her.

BRYG & BROSTEN

Hop med på Bryg og Brosten i Viborgs historiske bydel og hør historier fra en svunden tid. Turen ender på Viborg Bryghus med en ølsmagning med seks forskellige varianter.

GÅDEJAGTEN - DEN MYSTISKE GRAV

Gådejagt for familier

MORDGÅDEJAGT

Oplev det historiske Viborg sammen med dine kollegaer, venner eller familie med Viborg Museums mordgådejagt, Det Sidste Kongemord.

BORGE & BRUNCH

Borge & Brunch på De fem Halder

HVOLRIS JERNALDER

Så snart man ser ud over landskabet ved Hvolris og træder ind i jernalderen sænker skuldrene sig. Man træder ind i en anden tid og oplever et helt andet tempo.

BOBLER OVER VIBORG

Bobler over Viborg

Niels Bugges Forbandelse


Tag med på en spændende gådejagt fyldt med mystik og hemmeligheder på en rejse tilbage til middelalderen.

Undervejs vil i opleve et af Danmarks smukkeste naturområder omkring Hald Sø.

Løs mysteriet om ridderen Niels Bugge, der blev slået ihjel i 1358 på kong Valdemar Atterdags ordre. Siden da, har hans forbandelse ligget over Hald, hvor borg efter borg er sunket i grus. Det er nu jeres opgave at samle ridderne, så de kan forsones, og forbandelsen over De fem Halder kan hæves!

I Viborg Museums nye familie-gådejagt, vil I opleve danmarkshistorien på en ny og legende måde, når alle må samarbejde for at finde og knække gåderne. Lykkes det at hæve forbandelsen, vil I blive belønnet med en digital afslutning, der med sikkerhed vil vække begejstring hos både store og små!

 

 

HVORNÅR: 4. maj- 6. oktober

VARIGHED: ca. 2 timer (ca. 3 km)

AFHENTNING: Gådehæftet afhentes på Skovgaard Museet eller hos Min Købmand Skelhøje ved fremvisning af billet. Hæftet må gerne afhentes dagen før afgang.

STARTSTED: Haldladen, De fem Halder, Ravnsbjergvej 71, 8800 Viborg.

PRIS: 300 kr. pr. billet. Billetten er gyldig for op til 6 pers. Børn under 6 år kommer gratis med.

EGNET TIL: Børnefamilier

TILGÆNGELIGHED: Ikke egnet til kørestolsbrugere eller meget gangbesværede.