GÅDEJAGTER FOR FAMILIER - Viborg Museum

Det sker i 2023-2024

FOREDRAG

Foredrag i efteråret og vinteren 2023-2024

OPLEV VIBORG MED GUIDE

Viborg Museum tilbyder i samarbejde med de dygtige Viborg Guider, et væld af spændende byvandringer i det historiske Domkirkekvarter, på De Fem Halder ved Hald Ruin, Kongens Hus osv. Book en guide og se alle vores turforslag her.

BRYG & BROSTEN

Hop med på Bryg og Brosten i Viborgs historiske bydel og hør historier fra en svunden tid. Turen ender på Viborg Bryghus med en ølsmagning med seks forskellige varianter.

VINTERVANDRINGER PÅ DE FEM HALDER

Tag hele familien med på en (u)hyggelig vinterferievandring med lommelygter på De fem Haldder.

MORDGÅDEJAGT

Oplev det historiske Viborg sammen med dine kollegaer, venner eller familie med Viborg Museums mordgådejagt, Det Sidste Kongemord.

GÅDEJAGTER FOR FAMILIER

Oplev vores to populære gådejagter, Den Mystiske Grav og Niels Bugges Forbandelse, der er en sjov og aktiv oplevelse for hele familien.

HVOLRIS JERNALDERLANDSBY

Så snart man ser ud over landskabet ved Hvolris og træder ind i jernalderlandsbyen sænker skuldrene sig. Man træder ind i en anden tid og oplever et helt andet tempo.

BILUDSTILLING

Åben biludstilling - glæd dig til en aften fyldt med passion, fortællerglæde og bilnørderi.

BUSTUR OM FANTASTEN VON KAHLEN

Guidet bustur om fantasten Von Kahlen

         Den Mystiske Grav


Tag familien med på en sjov og lærerig gådejagt for at finde Den Mystiske Grav. I kører på opdagelse i den smukke natur omkring Viborg og skal ud til i alt seks poster, hvor I skal løse en række børnevenlige gåder. Turen byder på et hav af spændende fortidsminder som f.eks. en forladt kirke, en jættestue, og en grav så lang som øjet rækker. Så vær klar til flere timers underholdning og masser af mulighed for at brænde krudt af omkring de fascinerende spor fra fortiden.  

 

HVORNÅR: genåbner til foråret 2024
VARIGHED: Ca. 3 timer
PRIS: 200 kr. pr. familie
HVOR: Skovgaard Museet, Domkirkestræde 2, 8800 Viborg.Billetter skal bookes på forhånd. Fremvis din billet på Skovgaard Museet og få udleveret gådehæftet.
EGNET TIL: Familier med børn fra 5-14 år

 
INFO:
 

  • Det er vigtigt at have godt fodtøj på og gerne regntøj eller andet tøj, der må blive beskidt
  • Medbring gerne en lommelygte eller brug din telefon.
  • Gådejagten er ikke egnet til kørestolsbrugere eller meget gangbesværede.

 

 

 

Den mystiske grav_familie_gravsten.jpg

Niels Bugges Forbandelse


Tag med på en spændende gådejagt fyldt med mystik og hemmeligheder på en rejse tilbage til middelalderen. Undervejs vil i opleve et af Danmarks smukkeste naturområder omkring Hald Sø. Ridderen Niels Bugge blev slået ihjel i 1358 på kong Valdemar Atterdags ordre, men mordet blev aldrig hævnet. Siden da har hans forbandelse ligget over Hald, hvor borg efter borg er sunket i grus. Det er nu jeres opgave at samle ridderne, så de kan forsones, og forbandelsen over De fem Halder kan hæves!

I Viborg Museums nye familiegådejagt, vil I opleve danmarkshistorien på en ny og legende måde, når alle må samarbejde for at finde og knække gåderne. Lykkes det at hæve forbandelsen, vil I blive belønnet med en digital afslutning, der med sikkerhed vil vække begejstring hos både store og små!

 

VARIGHED: ca. 2 timer (ca. 3 km)

HVORNÅR: Genåbner foråret 2024

AFHENTNING: Gådehæftet afhentes på Skovgaard Museet eller hos Min Købmand Skelhøje ved fremvisning af billet. Hæftet må gerne afhentes dagen før afgang.

STARTSTED: Haldladen, De fem Halder, Ravnsbjergvej 71, 8800 Viborg.

PRIS: 300 kr. pr. gruppe, 3-6 personer (børn under 7 år er gratis)

EGNET TIL: Familier med børn fra 7-14 år

TILGÆNGELIGHED: Ikke egnet til kørestolsbrugere eller meget gangbesværede.

 

niels bugges forbandelse - SoMe.jpg (1)