Boksningen i Viborg organiseredes fra og med stiftelsen af Viborg Fodsports Forening af 1896 (V.F.F.) Foreningen rummede fra starten en række forskelligartede idrætsgrene. Ved foreningens årlige gymnastikopvisninger var der derfor som regel også enkelte bokseopvisninger, men det kneb alligevel med at skabe interesse for denne sportsgren. I 1910 blev sergent Tusgaard Andersen bokselærer for V.F.F. og afholdt kurser med inspiration hentet efter de nyeste impulser fra Hærens Gymnastikskole. Der var dog stadig overvejende tale om opvisningskampe, og en egentlig rationel træning til konkurrenceboksning blev først oprettet i Viborg i 1920. I starten af 1920’erne afholdt foreningen ligeledes en række stævner og mesterskaber – bl.a. de jyske Begyndermesterskaber i 1921 og en holdkamp mod Randers, som den gæstende bys hold dog vandt.

I efteråret 1922 blev der imidlertid oprettet en selvstændig bokseklub. For ikke at lægge hindringer i vejen for den nye klub, valgte VFF at tage boksningen af foreningens program. Den nye klub fik dog ikke noget langt liv. Året efter at den var blevet stiftet, forsvandt den atter. Herefter gik et par år uden organiseret boksning i Viborg.

Den 11. november 1929 afholdtes den stiftende generalforsamling i V.A.K. (Viborg Atlet Klub), som endnu eksisterer. Bokseinteresserede viborgensere samlede nu kræfterne og fik valgt en boksekyndig bestyrelse. I klubbens ungdom lånte man sig frem til et boksegulv, som blev placeret på ølkasser, som blev stillet til rådighed af det lokale Odin-bryggeri. Ved klubbens ti års jubilæum i 1939 fremstillede klubbens medlemmer dog selv en fin boksering. VAK har fostret mange fine boksere. Således er det blevet til mesterskaber ved større og mindre stævner, og landsholdsdeltagere har klubben også leveret.