Artikler og publikationer fra Viborg Museum

Udgivelser fra 2009 til 2013

Udgivelser frem til 2008

Udgivelser fra 2019 og frem

På denne side finder du et udvalg af publikationer skrevet af museets medarbejdere. Skrifterne rummer både forskningsformidling og forskningspublikationer med fokus på nogle af de centrale forskningsområder, som Viborg Museum har valgt at arbejde med.

Publikationer markeret med • har gennemgået fagfællebedømmelse. Det er en grundlæggende metode, som forskningsverdenen bruger til at kvalitetssikre forskningsproduktion, og den indgår i Slot- og Kulturstyrelsens krav til statsanerkendte museers forskningsproduktion.

Vom Kloster Vitskøl zum Herrenhaus und Gutshof Bjørnsholm, 1536–1590
Jesper Hjermind & Hugo Støttrup Jensen: I: Castles and fortifications of the reformation period. Castles of the North III (red. R. Atzbach, C. Ottersbach, C. Sørensen, J. Kock og D. Wille-Jørgensen), s. 18-38.
Bidrag til antologi

NICOLAUS – et muligt viborgensisk metalstøberværksted fra højmiddelalderen
Jesper Hjermind: I: Fra Viborg-egnen 2019, s. 91-98.
Tidsskriftartikel

Trace element distribution in human cortical bone microstructure. The potential for unravelling diet and social status in archaeological bones
Kaare Lund Rasmussen, George R. Milner, Thomas Delbey, Lilian Skytte, Niels Lynnerup, Jørgen Lange Thomsen, Simone Schiavone, Marielva Torino, Lars Agersnap Larsen & Jesper Lier Boldsen: Heritage Science 2020 8:111, s. 1-23. Læs artiklen Klik her >>
Tidsskriftartikel

Viborg Gråbrødre Kloster. Det centrale klosteranlæg: Arkæologiske undersøgelser 2004 og 2008-12 •
Jesper Hjermind & Lars Agersnap Larsen: I: hikuin 41 (red. Hans Krongaard Kristensen, Morten Larsen & Jens Vellev), s. 75-106.

Slaves in bronze age southern Scandinavia? •
Martin Mikkelsen: Acta Archaeologica 91,  s. 147-190.
Tidsskriftartikel

A biographical study of Neolithic hoarding. A regional case study of Funnel Beaker Culture hoards from the Southern Limfjord area, Denmark •
Casper SørensenMathias Bjørnevad og Peter Bye-Jensen. Danish Journal of Archaeology 2020, vol. 9, s. 1-24. Læs artiklen Klik her >>

Indenfor og udenfor porten - træk af dagliglivet på Hald Slot 1541-1546
Jesper Hjermind: Fra Viborg-egnen 2019, s. 101-127.
Tidsskriftsartikel

Det midtjyske Rigshospital. Viborg Sygehus 1889-2011 •
Peter H. Iversen. Viborgstudier 2.
Bog

The early introduction of the moldboard plow in Denmark. Agrarian technology and the medieval elite •
Lars Agersnap Larsen. I: Nordic Elites in Transformation c. 1050-1250, Vol.  1: Material resources (red. Bjørn Poulsen, Helle Vogt & Jón Viðar Sigurðsson), s. 80-106.

Two-aisled houses from the areas around Viborg and Holstebro •
Martin Mikkelsen: I: Houses for the Living Two-aisled houses from the Neolithic and Early Bronze Age in Denmark (red. Lotte Reedtz Sparrevohn, Ole Thirup Kastholm og Poul Otto Nielsen). Volume 1 - Text, s. 215-236.

Cupmarked 'pocket-stones' from Late Neolithic contexts •
Casper Sørensen: Adoranten 2018. Scandinavian Society for Prehistoric Art, s. 42-47.
Tidsskriftsartikel