BUSTUR OM FANTASTEN VON KAHLEN - Viborg Museum

Det sker i 2023-2024

FOREDRAG

Foredrag i efteråret og vinteren 2023-2024

OPLEV VIBORG MED GUIDE

Viborg Museum tilbyder i samarbejde med de dygtige Viborg Guider, et væld af spændende byvandringer i det historiske Domkirkekvarter, på De Fem Halder ved Hald Ruin, Kongens Hus osv. Book en guide og se alle vores turforslag her.

BRYG & BROSTEN

Hop med på Bryg og Brosten i Viborgs historiske bydel og hør historier fra en svunden tid. Turen ender på Viborg Bryghus med en ølsmagning med seks forskellige varianter.

VINTERVANDRINGER PÅ DE FEM HALDER

Tag hele familien med på en (u)hyggelig vinterferievandring med lommelygter på De fem Haldder.

MORDGÅDEJAGT

Oplev det historiske Viborg sammen med dine kollegaer, venner eller familie med Viborg Museums mordgådejagt, Det Sidste Kongemord.

GÅDEJAGTER FOR FAMILIER

Oplev vores to populære gådejagter, Den Mystiske Grav og Niels Bugges Forbandelse, der er en sjov og aktiv oplevelse for hele familien.

HVOLRIS JERNALDERLANDSBY

Så snart man ser ud over landskabet ved Hvolris og træder ind i jernalderlandsbyen sænker skuldrene sig. Man træder ind i en anden tid og oplever et helt andet tempo.

BILUDSTILLING

Åben biludstilling - glæd dig til en aften fyldt med passion, fortællerglæde og bilnørderi.

BUSTUR OM FANTASTEN VON KAHLEN

Guidet bustur om fantasten Von Kahlen

            Bustur om fantasten von Kahlen 


Filmen Bastarden, der er inspireret af Ida Jessens roman Kaptajnen og Ann Barbara, havde premiere 5. oktober. Det historiske drama, som ligger til grund for romanen og filmen, udspillede sig i årene 1754-1765 på Alheden sydvest for Viborg med Kongenshus og Hald Hovedgård i fokus.

På denne bustur beretter Henning Ringgaard Lauridsen om 1700-årene, hvor egnens få hedebønder fik deres hverdag forstyrret  af ”bondeplageren”, godsejer Fr. Schinkel på Hald og ”de fremmede”. Først kom lykkeridderen Ludwig von Kahlen, der byggede det første Kongenshus, og snart efter fulgte sydtyske vinbønder, der under falske forudsætninger slog sig ned som hedeopdyrkere i kolonistbyerne Grønhøj og Havredal.

HVORNÅR: Nye ture i foråret 2024
HVEM: Historiker Henning Ringgaard Lauridsen
MØDESTED: Restaurant Golf Hotel, Hans Tausens Alle 2, 8800 Viborg
PRIS: 125 kr. 
PRAKTISK: Der er toiletter samt mulighed for køb af både vand og kaffe på alle busturene.

 

 

 

 

kongenshus-hede-mindepark-jesper-maagaard.jpg (1)