POP-UP FORMIDLING I DOMKIRKEKVARTERET - Viborg Museum

Det sker i 2024

POP-UP FORMIDLING I DOMKIRKEKVARTERET

Pop-up formidling omkring Domkirkekvarteret og Museum Wibergis

GÅDEJAGTEN NIELS BUGGES FORBANDELSE

Gådejagt for hele familien

GUIDEDE SOMMERTURE

Tag med på en række inspirerende sommerture under åben himmel, når Viborg Museum og Viborg Guiderne inviterer dig ud til en perlerække af guidede ture i Domkirkekvarteret, De fem Halder, Hærvejstæppet og mange flere.

OPLEV VIBORG MED GUIDE

Viborg Museum tilbyder i samarbejde med de dygtige Viborg Guider, et væld af spændende byvandringer i det historiske Domkirkekvarter, på De Fem Halder ved Hald Ruin, Kongens Hus osv. Book en guide og se alle vores turforslag her.

BRYG & BROSTEN

Hop med på Bryg og Brosten i Viborgs historiske bydel og hør historier fra en svunden tid. Turen ender på Viborg Bryghus med en ølsmagning med seks forskellige varianter.

GÅDEJAGTEN - DEN MYSTISKE GRAV

Gådejagt for familier

MORDGÅDEJAGT

Oplev det historiske Viborg sammen med dine kollegaer, venner eller familie med Viborg Museums mordgådejagt, Det Sidste Kongemord.

BORGE & BRUNCH

Borge & Brunch på De fem Halder

HVOLRIS JERNALDER

Så snart man ser ud over landskabet ved Hvolris og træder ind i jernalderen sænker skuldrene sig. Man træder ind i en anden tid og oplever et helt andet tempo.

BOBLER OVER VIBORG

Bobler over Viborg

Pop-up formidling i Domkirkekvarteret

 

Under det årlige Snapsting åbner dørene - eller rettere lågerne - til en pop-up formidlingsstation på Margretheplænen i Viborg. Her kan du fra den 25. juni til den 25. august få et indblik i fremtidsplanerne for Viborgs historiske bymidte, Domkirkekvarteret og få en forsmag på det kommende Museum Wibergis.

 

Denne sommer kan besøgende i Domkirkekvarteret møde engagerede frivillige på Margretheplænen i Viborg. De står klar til at fortælle om de spændende planer, der i de kommende år vil transformere Domkirkekvarteret, og tilbyde guidede gå-selv-ture i områdets historiske gader. De yngste kan dykke ned i kvarterets mysterier med en underholdende detektivjagt.

 

Transformationen af Domkirkekvarteret

Store dele af Danmarkshistorien har udspillet sig i Viborg, og området omkring domkirken er byens historiske omdrejningspunkt. De historiske spor både over og under jorden, bliver fundamentet for transformationen af et nyt, rekreativt byrum i hjertet af Viborg. Visionen er at skabe én samlende kulturdestination, der samarbejder på tværs af hovedattraktioner som Viborg Domkirke, Skovgaard Museet og Museum Wibergis.

 

På Margretheplænen kan du gennem hele sommeren opleve vinderprojektet og en visualisering af det kommende Domkirkekvarter. Offentliggørelsen finder sted ved et gratis event til Snapsting i Amtmandens Have torsdag den 27. juni kl. 16.30. Alle er velkomne.

 

Oplev et sneak peak på Museum Wibergis

Det kommende Museum Wibergis åbner midt i hjertet af Domkirkekvarteret i Det gamle Vestre Landsret. Museet kommer til at fortælle historien om Viborg som et mødested for magt og mennesker gennem 1000 år – en dragende fortælling om konge, kirke og ret. Sommeren over kan du med lyd, video og billeder få et indblik i de formidlingsgreb og tematikker, du kan opleve på museet. Og som noget helt særligt kan du den 4. juli træde indenfor og opleve museet gennem VR-briller.

Kom og bliv klogere på planerne for at forene historien, kulturen og et levende byliv i Domkirkekvartet. Projektet forventes færdig i 2030.

 

Åbningstider for formidlingsboksen

SNAPSTING (25. juni-29 juni): 12:00-18:00

3. juli-25. august: Onsdag-lørdag 10:30-16:00

4. juli: Træd ind på Museum Wibergis med VR-briller.

 

Hvor foregår det?

Formidlingsboksen står på Margretheplænen lige ved siden af Domkirkepladsen. Der er et hyggeligt loungemiljø og borde-bænkesæt, hvor man er velkommen til at nyde sin medbragte mad.