SNAPSTING - Viborg Museum

Det sker i 2024

GUIDEDE SOMMERTURE

Tag med på en række inspirerende sommerture under åben himmel, når Viborg Museum og Viborg Guiderne inviterer dig ud til en perlerække af guidede ture i Domkirkekvarteret, De fem Halder, Hærvejstæppet og mange flere.

OPLEV VIBORG MED GUIDE

Viborg Museum tilbyder i samarbejde med de dygtige Viborg Guider, et væld af spændende byvandringer i det historiske Domkirkekvarter, på De Fem Halder ved Hald Ruin, Kongens Hus osv. Book en guide og se alle vores turforslag her.

BUSTURE OM FANTASTEN VON KAHLEN

Guidet bustur om fantasten Von Kahlen

HÆRVEJEN VED MOSTGÅRD BÆK

Fortidsmindedag ved Hærvejen ved Mostgård Bæk

BRYG & BROSTEN

Hop med på Bryg og Brosten i Viborgs historiske bydel og hør historier fra en svunden tid. Turen ender på Viborg Bryghus med en ølsmagning med seks forskellige varianter.

GÅDEJAGTEN - DEN MYSTISKE GRAV

Gådejagt for familier

GÅDEJAGTEN NIELS BUGGES FORBANDELSE

Gådejagt for hele familien

SNAPSTING

Kom og vær med, når Viborg Museum byder op til samtale- og kultursalon i Amtmandens Have.

MORDGÅDEJAGT

Oplev det historiske Viborg sammen med dine kollegaer, venner eller familie med Viborg Museums mordgådejagt, Det Sidste Kongemord.

BORGE & BRUNCH

Borge & Brunch på De fem Halder

HVOLRIS JERNALDERLANDSBY

Så snart man ser ud over landskabet ved Hvolris og træder ind i jernalderlandsbyen sænker skuldrene sig. Man træder ind i en anden tid og oplever et helt andet tempo.

         Byvandringsquiz om Viborg Snapsting


Snapstinget i Viborg var i århundreder et centralt mødested for hele Jylland – høj som lav. Når domkirkens klokker ringede til Snapting kom handlende, gøglere, adelsfolk og tjenestefolk fra hele Jylland til byen. Vi møder dem på turen, og vi quizzer undervejs. 

Turen er ikke handicapvenlig, da en del foregår på brosten og trapper.  

 

HVORNÅR:  24. og 26. juni kl. 19
HVEM: Peter H. Iversen, museumsinspektør
HVOR: Domkirkepladsen, Viborg
PRIS: Gratis - men krav om tilmelding 

 

9 22. juni Kreditering Lasse Hagen.jpg

SnapsTalks

 

Oplev fire forskellige speakers og samarbejdspartnere, der hver især giver dig et sneak peak på Museum Wibergis.

Oplev hvordan processen med at udvikle lyd foregår, når komponist Joachim Holbek inviterer dig ind i dele af museets kommende lydbillede. Få et indblik i nogle af de animationer og digitale elementer museet kommer til at præsentere, når producer Sia Søndergaard fortæller. Dyk ned i museets visuelle indtryk med grafiker Jesper Liengaard fra Creative Zoo og få et indblik i scenografien og udstillingsdesignet med Zofia Zelazny fra Torden & Lynild.

Mød op og bliv klogere på det kommende museum, når Amtmandens have åbner op for en række kulturelle talks, sommerstemning og vinbar under åben himmel.
 

HVORNÅR: Onsdag d. 25 juni kl. 16.00-18:00

HVOR: Amtmandens Have, Viborg

PRIS: Gratis deltagelse.

 

 

Amtmandens_Have_22.06.23_Snapsting_Britt Roslyng.JPG