Levende jernalder i skolernes sommerferie i Viborg - Attraktion for hele familien - Viborg Museum

Ferieoplevelser på Hvolris

Levende jernalder

I fire uger i sommerferien og fem dage i efterårsferien vender jernalderfolket tilbage til Hvolris.

Hold sommerferie i jernalderlandsbyen

Bliv jernalderfamilie på Hvolris

Efterårsferie på Hvolris

I efterårsferien vender jernalderfolket tilbage til Hvolris Jernalderlandsby.

Levende jernalder

 

Træd ind i fortiden og oplev fire ugers jernaldermagi på Hvolris i sommerferien. Rejs 2000 år tilbage i tiden til Hvolris Jernalderlandsby, hvor livet har et helt andet tempo og en anden rytme. Mærk stemningen mens du udforsker landsbyen og lytter til beboernes fortællinger om deres spændende håndværk og daglige rutiner.

Se med egne øjne, hvordan maden simrer i krukkerne over bålet, og smag på fortidens kogekunst. Prøv dine færdigheder på buebanen og se, om du kan ramme plet som en ægte jernalderjæger. Og mens du slentrer rundt på overdrevet, kan du klappe geder og får, der græsser fredeligt.

Saml familien og tag med på en spændende og hyggelig rejse tilbage i tiden på Hvolris. Det bliver en dag fyldt med eventyr og historiske opdagelser for både store og små!

 

Madkurv og leg

Tag gerne madkurven med. Medbragt mad kan nydes på den overdækkede terrasse ved caféen. Her er også en naturlegeplads med store musikinstrumenter og legeredskaber i udskåret træ. 

 

Hvornår

Hvolris Jernalderlandsby er beboet i Fire uger i skolernes sommerferie fra 12. juli - 9. august og 15.-19. oktober i efterårsferien.Videoen er lavet af elever på Medieskolerne i Viborg i sommeren 2022, hvor vi havde vikingegruppen Jotar Hirti på besøg i landsbyen.

 

Man kan også vælge at tage på ferie på Hvolris som jernalderfamilie.