Det sker på Hvolris - Viborg Museum

Det sker i 2023

Guidede sommerture

Tag med på en række inspirerende sommerture under åben himmel, når Viborg Museum og Viborg Guiderne inviterer dig ud til en perlerække af guidede ture i Domkirkekvarteret, De fem Halder, Hærvejstæppet, Kongenshus og mange flere.

Borge & Brunch

Borge & Brunch på De fem Halder

Gådejagt på De fem Halder

Gådejagt på De fem Halder for hele familien

Gådejagt - Den Mystiske Grav

Tag familien med på biltur og løs mysteriet om Den Mystiske Grav.

Mordgådejagt

Oplev det historiske Viborg sammen med dine venner eller din familie med Viborg Museums mordgådejagt, Det Sidste Kongemord.

Guidede ture for grupper

Viborg Museum tilbyder i samarbejde med de dygtige Viborg Guider, et væld af spændende byvandringer i det historiske Domkirkekvarter, på De Fem Halder ved Hald Ruin, Kongens Hus osv. Book en guide og se alle vores turforslag her.

Bryg & Brosten

Hop med på Bryg og Brosten i Viborgs historiske bydel og hør historier fra en svunden tid. Turen ender på Viborg Bryghus med en ølsmagning med seks forskellige varianter.

Panorama og bobler over Viborg

Panorama og bobler over Viborg. Guidet byvandring og et glas bobler med udsigt over Viborg søerne.

Snaps'Talks

Gennem 10 dage i slutningen af juni forvandles Viborgs historiske bykerne til en folkefest af oplevelser for alle aldre. Kom og vær med, når Viborg Museum byder op til samtale- og kultursalon i Amtmandens Have.

Det sker på Hvolris

Så snart man ser ud over landskabet ved Hvolris og træder ind i jernalderlandsbyen sænker skuldrene sig. Man træder ind i en anden tid og oplever et helt andet tempo.

VIP rundvisning på det kommende museum

Rundvisning i Viborg Museums kommende museumsbygning.

Det sker i sommeren 2023

Få inspiration til spændende aktiviteter for store og små i Viborg og omegn. Viborg Museums nye sommerkatalog er fyldt med inspirerende og underholdende oplevelser i Domkirkekvarteret, på De fem Halder og Kongenshus. Se det her.

           Oplev jernalderfolk på Hvolris

 

 Oplev den levende landsby med jernalderfolk på Hvolris. Hele sommeren bor der familier i jernalderlandsbyen, som viser, hvordan livet var for 2000 år siden i jernalderen. Maden koger i krukkerne ved bålet, hænderne er travlt beskæftigede med jernalderens håndværk, smeden arbejder ved den glødende esse og pilene flyver fra buestrengene.

HVORNÅR: 26. juni - 4. august kl. 10.00 - 16.00

HVOR: Hvolris Jernalderlandsby, Herredsvejen 135, 9632 Møldrup 

PRIS: 70 kr. for voksne. / Gratis for børn under 18 år.

RABAT: Billetten fra Hvolris giver 20% rabat på entré til Verdenskortet, som ligger 5 min. i bil fra Hvolris. Ligeledes udløser en billet fra Verdenskortet 20% rabat på entréen til Hvolris. 

 

 

 

 

 

hvolris folket (2).jpg

Gå til jernalder - virkede og flettede bånd og snore


Så holder vi igen Gå til jernalder på hvolris!

Berit Guldbrand laver en workshop med forskellige typer virkede og flettede bånd. Vi afprøver forskellige teknikker og ser lidt på de historiske kilder, hvor det er muligt. Medbring gerne selv uldgarn i en stærk kvalitet.

Husk madpakke. Butikken er åben for salg af sourvenirs, slik og kaffe.

HVORNÅR: 14. januar kl. 10.00 - 15.00

HVOR: Hvolris Jernalderlandsby, Herredsvejen 135, 9632 Møldrup 

PRIS: 70 kr. for voksne. / Gratis for børn under 18 år.

flettede bånd.jpg