I Bastardens fodspor ved Kongenshus Hede - Viborg Museum

Det sker i 2024

GUIDEDE SOMMERTURE

Tag med på en række inspirerende sommerture under åben himmel, når Viborg Museum og Viborg Guiderne inviterer dig ud til en perlerække af guidede ture i Domkirkekvarteret, De fem Halder, Hærvejstæppet og mange flere.

OPLEV VIBORG MED GUIDE

Viborg Museum tilbyder i samarbejde med de dygtige Viborg Guider, et væld af spændende byvandringer i det historiske Domkirkekvarter, på De Fem Halder ved Hald Ruin, Kongens Hus osv. Book en guide og se alle vores turforslag her.

BUSTURE OM FANTASTEN VON KAHLEN

Guidet bustur om fantasten Von Kahlen

HÆRVEJEN VED MOSTGÅRD BÆK

Fortidsmindedag ved Hærvejen ved Mostgård Bæk

BRYG & BROSTEN

Hop med på Bryg og Brosten i Viborgs historiske bydel og hør historier fra en svunden tid. Turen ender på Viborg Bryghus med en ølsmagning med seks forskellige varianter.

GÅDEJAGTEN - DEN MYSTISKE GRAV

Gådejagt for familier

GÅDEJAGTEN NIELS BUGGES FORBANDELSE

Gådejagt for hele familien

SNAPSTING

Kom og vær med, når Viborg Museum byder op til samtale- og kultursalon i Amtmandens Have.

MORDGÅDEJAGT

Oplev det historiske Viborg sammen med dine kollegaer, venner eller familie med Viborg Museums mordgådejagt, Det Sidste Kongemord.

BORGE & BRUNCH

Borge & Brunch på De fem Halder

HVOLRIS JERNALDERLANDSBY

Så snart man ser ud over landskabet ved Hvolris og træder ind i jernalderlandsbyen sænker skuldrene sig. Man træder ind i en anden tid og oplever et helt andet tempo.

            Bustur om fantasten von Kahlen 


Filmen Bastarden, der er inspireret af Ida Jessens roman Kaptajnen og Ann Barbara, havde premiere 5. oktober. Det historiske drama, som ligger til grund for romanen og filmen, udspillede sig i årene 1754-1765 på Alheden sydvest for Viborg med Kongenshus og Hald Hovedgård i fokus.

På denne bustur beretter Henning Ringgaard Lauridsen om 1700-årene, hvor egnens få hedebønder fik deres hverdag forstyrret  af ”bondeplageren”, godsejer Fr. Schinkel på Hald og ”de fremmede”. Først kom lykkeridderen Ludwig von Kahlen, der byggede det første Kongenshus, og snart efter fulgte sydtyske vinbønder, der under falske forudsætninger slog sig ned som hedeopdyrkere i kolonistbyerne Grønhøj og Havredal.

HVORNÅR: 7. og 21. april 2024 kl. 11-14
HVEM: Historiker Henning Ringgaard Lauridsen
MØDESTED: Restaurant Golf Hotel, Hans Tausens Alle 2, 8800 Viborg
PRIS: 125 kr. 
PRAKTISK: Der er toiletter i bussen samt mulighed for køb af både vand og kaffe på begge ture.

 

 

 

 

kongenshus-hede-mindepark-jesper-maagaard.jpg (1)